YEŞİLYURT BELEDİYESİ PASTACILIK KURSU AÇTI
Yaşam, 06 Ağustos 2022 08:40Yeşilyurt Belediyesi tarafından Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde açılan pastacılık kursuna yoğun ilgi gösteren bayan kursiyerlere pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili alanında deneyimli ustalar ve şefler tarafından bilgiler veriliyor.

Türk yemek kültüründe özel bir yeri bulunan tatlı ve pasta çeşitleri, Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde açılan pastacılık kursunda hayat buluyor.
Alanında deneyimli ustalar ve şefler tarafından üç aylık eğitime tabi tutulan kursiyerlere tatlı ve tuzlu pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye yapımını gibi konularda uygulamalı eğitimler verildi. Bir yandan lezzetli pasta yapımını öğrenen kadınlar diğer yandan da kurs ortamındaki arkadaşlıklarıyla daha fazla sosyalleşebilme olanağı buluyorlar.
Birbirinden farklı ve yeni pasta tariflerini öğrenen kursiyerler, yeteneklerini geliştirip yeni tarifeler öğrenirken, meslek sahibi olma yolunda kalıcı adımlar atıyorlar. Sohbetlerin yapılıp tecrübelerin paylaşıldığı kurs ortamında pasta ve tatlı yapımındaki püf noktaları öğrenen kursiyerler, kendilerine bu imkanı sağlayan Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.
Aile sıcaklığının olduğu pastacılık kursuna katılmaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden
kursiyer Dilek Köklü, “ Üç aydır kursa geliyorum, çok önemli ve değerli bilgiler öğrendim. Bizlere iş imkânının sağlanması içinde sertifikalarımızı alacağız. Renkli, neşeli ve ev ortamından farksız bir ortamda pasta yapımı üzerine uygulamalı eğitimler aldık. Pasta yapmayı hepimiz biliyoruz ama burada püf noktalar öğreniyoruz. Evdeki çok farklı malzemeleri nasıl değerlendirebileceğimizi öğreniyoruz. Kurs sayesinde çok farklı çeşitlerin olduğunu öğrendik.Meslek sahibi olmak, sağlıklı ve temiz ürünler üretmek, kendi elinizle ve bilginizle güzel pastalar ve tatlılar yapmak gerçekten çok önemli, burada olmaktan çok muyluyum.” diye konuştu.
Emel Demir isimli bir kursiyer ise, üç aylık kurs ortamında pasta yapımı üzerine çok değerli bilgiler öğrendiğini ifade ederken şunları söyledi; “ Hocamız bizlere her gün yeni tarifler üzerine çok güzel bilgiler paylaşıyor. Kursa katılmaktan çok mutlu oldum. Çocuklarımıza daha sağlıklı besinler sunmak adına çok kıymetli bilgiler öğreniyoruz. Bu imkânları bize sunan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a, bilgilerini bizlerle paylaşan koordinatörümüze ve diğer ilgili ekiplere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kursiyerlere pasta ve tatlı yapımındaki püf noktaları tüm detaylarıyla paylaştıklarını ifade eden kurs öğretmeni Emine Yabıslıel ise, “10 yıldır bu sektörün içerisindeyim, hem evimde hem de kafeteryalarda ve restaurantlarda pasta ve tatlı yapıyorum. Bu işi severek gönülden yapıyorum. Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan pastacılık kursunda uzun zamandır edindiğim tecrübelerimi kursiyerlerimizle paylaşıyorum. Üç aylık kurs sürecinde pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işleri hakkında uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ev hanımlarının meslek sahibi olmaları için her türlü desteği veriyoruz. Günde iki çeşit farklı pastalar yapıyoruz, kursiyerlerimiz çok gayretli ve istekliler. Burada kursiyerlerimize pastanın inceliklerini ve püf noktalarını öğretiyoruz. Çok keyifli bir ortamımız var, bir yandan sohbet yapıyoruz diğer taraftan pasta yaparak aile sıcaklığında bir kurs ortamı oluşturduk. Bu kursları bitirenler meslek sahibi olurken özgüvenleri de artmış olacak. Bayanları kalkındırmak, güçlendirmek ve iş sahibi olmaları için her türlü imkânı ve desteği sunan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Yaşam, 06 Ağustos 2022 08:40
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
