Öğrencilere Yol Gösterecek Fuar
Gündem, 03 Ağustos 2022 20:36Malatya'da Anadolu Üniversiteler Birliğince (AÜB) düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı açıldı. Fuarda ilimize yakın olan Üniversitelerin tanıtımı yapılırken, öğrencilere de tercihlerinde yardımcı olunuyor.

Soykan Meydanı'nda, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarda, AÜB üyesi 11 üniversitenin tanıtımı yapılıyor. Fuarın açılışına Malatya valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile diğer üniversitelerin temsilcileri katıldı.
Malatya Valisi Hulusi Şahin, açılışta, öğrenciler için çok anlamlı bir fuar gerçekleştirildiğini söyleyerek;
Öğrencilerin kafaları bugünlerde çok karışık. Anadolu Üniversiteler Birliği, en doğru bilgiyi, tanıtımı birinci ağızdan öğrencilere sunma yolunu seçmişler. Bu oluşumu meydana getiren tüm rektörlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel bir fırsat. Son il olarak da Malatyalı öğrencilerimizin tercihlerine yardımcı olmak için burada toplanıldı. İstatistikler gösteriyor ki öğrencilerin büyük çoğunluğu ya kendi şehirlerinde ya da civar şehirlerdeki üniversiteleri tercih ediyor. Dolayısıyla civarda bulunan üniversiteler Malatyalı gençler için önemli bir alternatif. Öğrenciler bakıp, değerlendirip kendi pozisyonlarına göre en uygun üniversiteyi tercih etsin." dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise AÜB üyesi üniversitelerin bugün Malatya'daki fuarda buluştuğunu hatırlatarak, "Amacımız bölgedeki üniversiteleri öğrencilere yakından tanıtmak. Bugün de Malatya'da üniversitelerimizin yetkilileri gençlere bölge üniversitelerini tanıtacak. Biz de iki haftadır bu illerin tümünü gezerek üniversitemizi tanıttık. Amacımız bölgeden daha çok yüksek başarılı öğrenciler almak." diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Prof. Dr. Ahmet Kızılay stantları gezdi.
Üniversite temsilcileri ve stant görevlileri gün boyunca öğrenci ve ailelerine, AÜB üyesi üniversitelerin bölüm ve programlarıyla sundukları imkanlar konusunda bilgi aktaracak.
Gündem, 03 Ağustos 2022 20:36
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak
