Temizlik İşçisi Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti
Yaşam, 23 Temmuz 2022 15:20Battalgazi Belediyesi’nde çalışan temizlik görevlisi Serkan Çelebi (34), temizlik yaptığı esnada içerisinde para ve kredi kartları bulunan cüzdanı bularak sahibine teslim etti.
Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Serkan Çelebi isimli temizlik görevlisi, Şire Pazarı’nın bulunduğu Yenihamam Mahallesinde sabahın erken saatlerinde temizlik yaparken kaldırımda cüzdan buldu. Cüzdanda bir miktar para ve kredi kartları olduğunu gören Çelebi, durumu amirine bildirdi. Kredi kartları ve kimlik kartından yola çıkan belediye görevlileri, cüzdanın seyyar satıcılık yapan 61 yaşındaki Bekir Topal’a ait olduğunu belirledi. Cüzdanın sahibi Bekir Topal’a ulaşan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cüzdanını kaybeden vatandaşın cüzdanını alması için Battalgazi Belediyesi’ne davet etti. Kaybettiği cüzdanını teslim almak için Belediye’ye gelen Topal, örnek bir davranış gösteren temizlik görevlisi ve ilgili birim müdürüne teşekkürlerini iletti.
Bulduğu cüzdanın seyyar satıcı sahibi Topal’a ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan Serkan Çelebi, “Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personelim ve temizlik yaptığım esnada yerde bir yelek gördüm. Yeleği çöpe koyacağım esnada ağır geldi ve cebinde cüzdan olduğunu fark ettim. İçerisinde bir miktar para ve kredi kartlarının olduğunu gördüğüm dakika vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Durumu amirlerime bildirdim ve Zabıta Müdürlüğümüze cüzdanı tutanakla teslim ettim. Helali zaten Battalgazi Belediyemizde kazanıyoruz, harama hiç gerek yok.”
SEYYAR SATICI BEKİR AMCA, BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Cüzdanını kaybeden Bekir Topal, temizlik görevlisi personelin topluma örnek olacak bir davranışa imza attığını belirterek, “Emekliliğim yok, 50 yıldır hayatımı seyyar satıcılık yaparak para kazanıyorum. Seyyar satıcılık yapmak ayıp değil, ben helalimle para kazanıyorum. Cüzdanımı kaybetmişim ve inanın hiç farkına varmadım. Battalgazi Belediyesi ekipleri, cüzdanımı bulmuşlar. Cüzdanımın bulunduğuna çok mutlu oldum. Bizler veresiye mal alıp sattıktan sonra ödeme yapıyoruz. Temizlik görevlisi Serkan kardeşime teşekkür ediyorum. Gözlerimi yaşarttı, mutlu etti beni. Allah kendisine razı olsun. Dürüst bir kardeşimizmiş. Dürüstlük budur, doğruluk budur. Keşke herkes böyle dürüst ve doğru olsa. İşte o zaman bizi kimse yıkamaz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜDER, TELEFONLA ARAYIP TEBRİK ETTİ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de, örnek bir davranışa imza atan temizlik görevlisi Serkan Çelebi’yi telefonla arayarak tebrik etti. Örnek bir davranışa imza attığı için personeli kutlayan Başkan Güder, “Kendine, Battalgazi Belediyemize, Anadolu insanına ve Müslüman evladına yakışır bir harekete imza attın. Alnından öpüyorum senin. Bu hareketin beni çok duygulandırdı ve seni tebrik ediyorum. Helal olmayan bir lokmayı kendisine, ailesine ve etrafındakilere yedirmeyen insanlar varken, ülkemiz ilelebet varlığını koruyacaktır” dedi.
(1).jpg)
Yaşam, 23 Temmuz 2022 15:20
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
