MİLLİ EĞİTİMİ TAŞIYACAK BAŞKA YER KALMADI MI?
Eğitim, 06 Temmuz 2022 20:40CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 800 kız öğrencinin eğitim gördüğü Yeşilyurt Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınmak istenmesini eleştirerek, karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
Çevreyolu üzerinde Sabancı Kültür Sitesi yanında bulunan ve yaklaşık 800 kız öğrencisi olan Yeşilyurt Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman Yolu üzerindeki Yakınca Abdulkadir Eriş Meslek Lisesinin olduğu binaya taşınması için karar alındığı belirtiliyor.
BOŞALTILAN SGK BİNASI DEĞERLENDİRİLEBİLİR
Kararı eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Şehirde Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak başka hiçbir yer kalmamış gibi meslek lisenin binasına el konulması acı.Malatya İl Milli Eğitim müdürlüğünün hizmet binası yetersiz ve Malatya’ya yakışmıyor. Bu gerçeği biliyor ve yıllardır söylüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün farklı binalarda dağınık şekilde çalışması hizmet kalitesini de olumsuz etkiliyor. Ancak bu durum özellikle pandemi döneminde çok önemli işlere imza atan, 7 tane meslek alanında eğitim veren bir okulun binasını göz dikilmesini haklı kılmaz.850 bine yaklaşan nüfusa hizmet edecek modern bir milli eğitim müdürlüğü binası kazandırmak gerekiyor.Kısa sürede mümkün değilse boşaltılan SGK Binasının Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerlendirilmesi düşünülebilir” dedi.
KARAR TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ
Merkezde bulunan Hafize Özal Meslek Lisesi öğrencilerinin de farklı bir okula gönderildiğini ve sıkıntıların devam ettiğini belirten Ağbaba, “Şimdi aynı problemin Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için ortaya çıktığı görülüyor. Çoğu alt gelir seviyesindeki yüzlerce kız öğrencinin 2 araç değiştirerek yeni okula gitmelerini istemek doğru değil.Alınan karar mutlaka iptal edilmeli, öğrencilerin mağduriyet yaşaması engellenmelidir” şeklinde konuştu.
Eğitim, 06 Temmuz 2022 20:40
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
