Bakan Çavuşoğlu, Kent Müzesi ve Arslantepe Höyüğü’nü Gezdi
Haber, 25 Haziran 2022 13:46Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyaretinden bulunduktan sonra Kent Müzesi ile birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’nü gezdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyetle birlikte şehir merkezinde esnaf ziyaretleri yapan ve vatandaşlarla sohbet eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kentin hafızasının, belleğinin ve kimliğinin yansıtıldığı Kent Müzesini gezdi. Başkan Gürkan, Kent Müzesinin yapılışından günümüze kadar olan sürecini ve müzedeki çalışmaları Bakan Çavuşoğlu’na anlattı.
Çavuşoğlu, “ Malatya’yı çok değişmiş ve güzelleşmiş gördüm”
Kent Müzesi ziyaretinde yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ Malatya ziyaretimizde Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Malatya için yaptığı hizmetleri ve önümüzdeki süreçte planladığı hizmetleri anlattılar ve gerçekten çok etkilendim. Esnaflarımızı ziyaret ettik ve ardından Kent Müzesini ziyaret ettik. Malatya, medeniyetlerin beşiği olan tarihi bir şehrimiz. Çok önemli devlet adamları yetiştirmiş devlet geleneği olan bir şehrimiz. Şehir anlamında kalkınma, güzelleştirme, yani devletimizin yaptığı hizmetler bir taraftan, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlerle Malatya’yı en son ziyaretimden bu yana ki 7 veya 8 sene önce gelmiştim Malatya’ya, çok değişmiş gördüm, çok güzelleşmiş gördüm. Herkesin ellerine sağlık. Zaten Malatya’nın insanı çok güzel. Malatyalı çok güzel dostlarım var. Amerika’dan, Avrupa’dan iyi dostlarım var. Malatya türkülerini de severim. Malatya’da olduğum için çok mutluyum” dedi.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Arslantepe Höyüğü Ziyareti
Kent Müzesi ziyaretinin ardından Bakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO tarafından yapılan toplantının ardından Türkiye’nin 19. Kültür Mirası olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine alınan Arslantepe Höyüğü’nü gezdi.
Bakan Çavuşoğlu, Arslantepe ziyaretinde ise yaptığı açıklamada “Medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’muzun her köşesinde tarihi kalıntılar var. Bunlardan bir tanesi de Arslantepe Höyüğü’dür. Arslantepe Höyüğü’nün geçmişine, tarihine baktığımız zaman bugünden 8 bin yıl öncesine dayanıyor. İlk devlet geleneğinin ve bürokrasinin kalıntılarına da Arslantepe’de rastlıyoruz. Böyle tarihi bir eseri UNESCO Dünya Kültür Mirası kaydına geçirmek istedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çalışmaları oldu yerel yönetimle beraber. Uzun zamandır devam eden kazılar var ve kazı başkanlarıyla birlikte çalışmalar yapıldı. 2021 yılında UNESCO asıl listesine Türkiye’den 19. eser olarak Arslantepe alındı. Farklı alanlarda çalışmalar ve başvurular var inşallah onlarında resmi kayıtları gerçekleşir. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak UNESCO daimi temsilcimiz ve bakanlığımızda ilgili dairemizle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çalışmalarına güçlü destek veriyoruz. Böylesine tarihi bir eserin, Arslantepe Höyüğü’nün Bakanlığım döneminde kaydettirilmesi benim için kişisel olarak ayrıca gurur vesilesidir. Genel anlamda Malatya’mızın ve Arslantepe Höyüğü’nün tanıtılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var ve tüm dünyadaki 255 misyonumuza da talimatımız açıktır. Arkadaşlarımız Türkiye’nin her bir bölgesini ve Türkiye’nin tüm değerlerini seve seve tanıtıyorlar. Malatya ve Arslantepe Höyüğü’nün tanıtılması konusunda da çalışmalar yapıyorlar” diye konuştu.
Kent Müzesi ve Arslantepe Höyüğü ziyaretlerinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Beydağı İnderesi Tabiat Parkında gençlerle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gençlerle sohbet etti ve programa katılan gençlerle birlikte türküler söyledi.
Haber, 25 Haziran 2022 13:46
Yorumlar (0)
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
