25. Kayısı Festivali Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Kültür & Sanat, 22 Haziran 2022 08:11Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve diğer tüm paydaşların katılımı ile 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 25’inci Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi bir istişare toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İlçe Belediye Başkanları, İnönü üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek ile il Müdürleri katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Festivallerin amacının o şehrin birlik beraberlik ve dayanışması temeli esasındadır açıklamasında bulundu.
Başkan Gürkan, “Bugün dünya kuru kayısı üretiminin %80’inin üretildiği bir şehirde yaşıyoruz ve biz bunu güneşin altın yumurtası diye tarif ediyoruz. Güneşin altın yumurtası Malatya’daki katma değeri ve kişi başına düşen milli geliri de hayli artırmaktadır. Kayısı festivalinde kayısı birincilikleri, kayısı seçimleri, kültürel ve sosyal etkinlikler olacaktır, doğrudur. Sayın Valimizle yapmış olduğumuz istişare toplantısında bu tür etkinlikler, bu tür organizasyonlar o şehrin değerlerinin ortaya çıkarılmasını sağladığı gibi aynı zamanda o şehirde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun da en üst şekilde terakki etmesini sağlayacaktır. Burada şöyle bir algı var; kayısı festivali sanki belediyeye ait bir şey gibi. Oysaki yasal temellerde bu işin birinci sorumlusu mülki amirimiz Sayın Valimize aittir. Bizlerde Sayın Valimizin almış olduğu kararları uygulamakla görevli kişileriz. Yerel anlamda bizler yönetimdeyken mülki anlamda Sayın Valimizle birlikte yerelin ve mülkinin bir arada olması ve birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde olması çok önemlidir.
Kaymakamlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, daire başkanlarımızla ve kurum amirlerimizin katılımıyla geniş anlamda istişare toplantımızı yapıyoruz. Burada amacımız şehrin bütününü bu işe dâhil edebilmektir. Hem şehrin geçmişine sahip çıkacağız, hem gününe sahip çıkacağız hem de istikbaline sahip çıkacağız. 21 Temmuz günü yapacağımız kortejin güçlü olması lazım ki, katılımın yüksek olması lazım ki, katılımcıların renkleri farklı olması lazım ki Malatya fotoğrafının dününü, bugününü, yarınını bütün kesim ve kesitlerini o fotoğrafta görmemiz lazım. Bu, Türkiye’de örnek olacak fotoğraftır. İlgili arkadaşlarımız bütün ilçelerimizde kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, kanaat önderlerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle, STK’larımızla, muhtarlarımızla toplantı yapacaklar. Fuarcılık merkezimizde geniş katılımlı her köyün, her ilçenin kültürü, değerleri, gastronomi anlamında yiyecekleri sergilenecek. Bütün arkadaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin; Yabancı bir kelime olan festivalin dilimizdeki karşılığının toy, şenlik, bayram olduğunu dolayısıyla birlik ve beraberlik abidesi olarak örnek şehrimiz Malatya'nın 25’inci yılında bu etkinliğin adına uygun kutlanması gerektiğini belirterek kayısı markasının altında muhteşem şehrimizin tüm güzelliklerini dosta düşmana sergileyelim dedi.
Büyükşehir Belediyesinin festival ile ilgili yaptığı çalışmalar olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bunların içerisine dâhil olacağız. Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Üniversitelerimiz, söyleyecek sözü olan, katkı sunacak olan herkes dâhil olacak bu surette çeşitlilik ve zenginlik olacak. Bu anlayış içerisinde bu yıl 25’inci Kayısı Festivalimizi daha da zenginleştirip sergileyeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç tarafından katılımcılara festival hakkında bilgiler verildi.
Kültür & Sanat, 22 Haziran 2022 08:11
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
