Arslantepe Malatya Turizminin Omurgası Olacak
Gündem, 21 Haziran 2022 14:14Malatya gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Battalgazi Belediye başkanı Osman Güder, Battalgazi ve Malatya turizmini diğer iller ile bütünleştirmek için gayret gösterdiklerini vurguladı. Güder bu anlamda Malatya’daki diğer tarihi alanlarla Arslantepe’yi bütünleştirip Arslantepe’yi Malatya turizminin omurgası haline getirme hedefinde olduklarına dikkat çekti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval tarafından Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ne ziyaret gerçekleştirildi. Başkan Güder ve beraberindekileri MGC Başkanı Vahap Güner ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Ziyaret için teşekkürlerini ileten MGC Başkanı Vahap Güner, Başkan Güder’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti 1989 yılından bu yana Battalgazi belediyesi sınırları dahilinde faaliyetlerine devam ediyor. Battalgazi’nin önemli bir merkez, tarihi bir merkez olduğunu özellikle Arslantepe ile birlikte daha iyi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
HAYDAR KARADUMAN YAD EDİLDİ
Malatya’da basına verdiği katkılardan dolayı MGC kurucusu merhum Haydar Karaduman’ı yad eden başkan Osman Güder: “Gazetecilik eski bir meslek. Biz yerel yönetimler olarak basınımızın her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdik. Basınımız ne kadar bağımsız hür ve güçlü olursa o kadar toplumumuzun, milletimizin gelişmişliğini buna paralel olarak ölçebiliyoruz. Haydar ağabeyimizi uzun yıllar ziyaret ettiğimizde bizleri karşılıyordu. Malatya’da yazılı basına ciddi katkıları olmuştur. Haydar ağabeyimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
“HESAP VERMELİ”
Yeni çıkarılması planlanan ve meclise taşınacak olan yeni basın yasası ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Güder; “Nasıl ki bizler 5 yılın sonunda vatandaşın önüne çıkıp hesap veriyorsak, her birimdeki insanlar bağlı biriminde bulunduğu işle alakalı hesap veriyorsa yazıyı yazanda, haberi yapanda suç ihtiva ediyorsa hesabını vermeli. Daha doğrusu özgürlükler sınırsız olmamalı. Çünkü sınırsız olduğunda başkasının özgürlüğüne müdahale söz konusu olur.” diye konuştu.
“ZİYARET EDİLEN İLLER ARASINA GİRECEK”
Arslantepe ile Malatya’nın diğer tarihi yerlerini bütünleştirmek istediklerini dile getiren Başkan Güder; “Burada birincili önceliğimiz orada bir karşılama merkezinin yapılması. İnşallah önümüzdeki günlerde temeli ile birlikte karşılama merkezinin yapımına başlanılacak. Bizde orada eski yapılı cumbalı evlerin kamulaştırılması noktasında belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu tür kamulaştırma işlemlerinde mahkemeye muhakkak mülk sahibi her daim başvurabiliyorlar. İnşallah bu mahkemelerde sonuçlandığında, hem caddeyi güzelleştirme, sağlıklaştırma çalışmaları başlayacak. Turizme uygun hale getirdiğimizde inşallah kilidi açmış olacağız. Belki tek başına Arslantepe dışardaki insanları cezbetmeyebilir. Ama inşallah şuan ki uğraş hem Urfa ile, hem diğer tarafta Adıyaman ile birleştirdiğimiz de daha anlam ifade edecek. Diğer taraftan da turizmi zenginleştirmiş olacağız. Bununla ilgili olarak büyükşehrimizin başkanlığında bir komisyon kuruldu. Komisyon buradaki çalışmalarını devam ettiriyor. İnşallah süreç içerisinde Arslantepe hak etmiş olduğu yere taşınacaktır. Diğer taraftan da oradaki komşu yerdeki regilasyon çalışmalarımız var. 2 km kadar, diğer taraftan da Eski Malatya’da kültürün tarihin Malatya’mızla buluşmuş olduğu eski yerleşkelerin bulunduğu yer olması vesilesiyle tarihsel zenginliğimiz fazla. Bu tarihsel zenginliği hem civar illerle, hem Malatya ile bütünleştirmek istiyoruz. Yaklaşık 3 yıldır Eski Malatya meydan çalışmasını yapıyoruz. Bunun uzun sürmesini sebebi, anıtlar kurulu ile beraber çalışıyorsunuz. Her santimetre kare dediğimde de abartmış olmayacağım. Turizm, vakıflar il müdürlükleriyle birlikte çalışmamız bu işimizi uzatmış oluyor. İnşallah bugünü, yarını olmadan orada bir binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Gelen insanların rahat edebileceği ve Malatya açısında da Malatya’da üretilen bütün gıdalar olsun, el sanatları olsun sergileyip satışını gerçekleştirebileceğimiz bir alan oluşturacağız. İnşallah bununla beraber tarihi gezintiyi zenginleştirmiş olacağız. Malatya’nın buna ihtiyacı var. Tüm ille değerlendirdiğimizde daha güzel zenginlik ortaya çıkmış olacak. Kanyondan tutunda, Arapgir’deki dereler, köprüler o güzellikler, tarihi eserler, Levent Vadisi gibi. İnşallah bunlarla birleştirdiğimizde, tabi Arslatepe burada ana omurgayı teşkil etmiş olacak. Temennimiz umudumuz önümüzdeki yıllarda Malatya’nın da ziyaret edilen diğer iller arasına girmesi. Bu noktada tur acenteleriyle birkaç defa toplantı gerçekleştirdik. İnşallah hepinizin desteklenmesiyle Malatya’mızı farklı bir yere getirmiş olacağız.” Dedi.
Gündem, 21 Haziran 2022 14:14
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
