Vali Şahin: Malatya'da İhalelerde İşleyiş Hızlanacak
Haber, 15 Haziran 2022 10:07Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’den Malatya valisi Hulusi Şahin’e Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. MGC yönetimi ile istişare eden ve talepleri dinleyen Vali Şahin, ihale süreçlerinde işleyişe hız vereceklerini işaret etti. Basın meslek kanunun çıkması gerektiğini kaydeden Vali Şahin Malatya'da sıkıntıları kısa sürede gidermek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan valiler kararnamesiyle geçtiğimiz ay ilimize Batman’dan ataması yapılan vali Hulusi Şahin’e MGC Yönetiminden hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.
MGC Başkanı Vahap Güner ile MGC yönetimi tarafından Vali Şahin’e başarılar temennisinde bulunulurken, Malatya ile ilgili fikir alış verişi, Malatya’daki sorun ve sıkıntılar konusunda istişarelerde bulunuldu.
Geçtiğimiz günlerde Vali Şahin tarafından kamu ihalelerinde ‘mevzuata uyun’ konusunda yayınlanan açıklama için MGC başkanı Vahap Güner, Vali Şahin’e teşekkürlerini iletti. Güner, "ihale yönetmeliği genelgeniz dolayısıyla sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm ihalelerin Basın İlan Kurumu aracılığıyla ilan edilmesi isteğimizdir. İnterneti de kapsayan Basın kanunu ile ilgili teklif Mecliste görüşülüyor, böylece kayıt dışı olan internet medyası da kayıt altına alınarak Basın İlan Kurumu tarafından takip edilecek. Basın meslek yayasının çıkması içinde çalışmalar sürüyor. İletişim Başkanlığı tarafından verilen Basın kartları ve Basın plakaları kullanılması gerekiyor ve bu konuda bir talimat verilmesi de yararlı olacaktır. Basına haber akışı konusunda, bilgilendirme konusunda da sizlerin desteğinizi bekliyoruz" dedi.
“MALATYA'DA ÖDENEK VAR”
Vali Şahin, Batman'da görev yaptığını orada ise projelerin olduğunu kaynak bulmakta sorun yaşadıklarını belirterek "Malatya'da ise sağ olsunlar siyasetçiler kaynağı getirmiş proje ihale edilememiş. Şİmdi burada ihaleleri genelgelerimiz ve talimatlar doğrultusunda süratle yapacağız. Malatya’daki ihaleler konusunda hemen bir çalışma i,çerisine girdik, çok memnun olduğum şey ihale ödenekleri konusunda hiçbir sıkıntı yok. Bu nedenle ihaleleri hızla yapacağız, Malatya'da işleri hızlandıracağız." dedii.
“YENİ BASIN YASASI BİRAN EVVEL ÇIKMALI
Vali Hulusi Şahin, Malatya'da yasaların öngördüğü tüm kuralların işlemesi için çalıştıklarını belirterek "Basın Meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır. Kimlerin gazetecilik yapacağına bazı kurallar getirlmesi gerekir. İletişin Başkanlığının verdiği Basın kartları ve trafik kartları konusunu inceleyip bir talimat verebiliriz. Herkes görevini yapmalıdır. Gazeteci gazeteciliğini yapacak, her önüne gelene bu yol açık olmamalıdır. Yargısız infa yapmak gazetecilik değildir. Gaze6tecilerin görevlerini yapması için bizler gerekli her koşulu sağlarız. Ziyaretiniz için sözlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber, 15 Haziran 2022 10:07
Yorumlar (0)

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak

Büyükşehir Sulama için 250 Bin Metre Boru Dağıtıyor

Hekimhan'da İlk Kreş Törenle Açıldı

Sanayi Sitesi Kura Çekimi 23 Ekim'de Yapılacak

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Abdullah Kiğılı: Devlet tekstili gözden çıkardı

Kale İlçesinde Morg ve Gasilhane Yapıldı

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Öğretmen Akademisini Açtı

Malatya'da 27 Bin 786 Kişi İş Arıyor

Yeşilyurt Belediyesinin Bütçesi 4 Milyar 327 Milyon TL.

Battalgazi Belediyesi Bütçesini Belirledi

Bugün 16 Ekim 'Uluslararası Jeoetik Günü'

Büyükşehir 3 Bakanı Fahri Hemşeri Yaptı

Dr: Vahap Şahin: Malatya Sorunlarla Uğraşıyor

CHP Malatya İl Başkanlığına Barış Yıldız Seçildi

Yeni Çarşı da Son Durumu Mimarlar Değerlendirdi

CHP Malatya İl Kongresi Yapılıyor

Akçadağ Gürkaynak Kanalizasyona Kavuşuyor

Deprem Çalıştayının Özet Raporu Yayımlandı

Şirketlerin kurumsallaşması için imzalar atıldı

Arguvan Belediyesi Öğrencilere Beslenme Yardımına Devam Ediyor
