Çöken Metruk Ev İle İlgili Açıklama
Gündem, 20 Mayıs 2022 10:18Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Fırat Mahallesinde çöken bina ihbarını alır almaz olay yerine ulaşarak, arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu 19 Mayıs 2022 akşamı gerçekleşen olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu tarafından verilen bilgilerde;
“Dün akşam saat 17:58’de Fırat Mahallesi Kuzey Sokak’ta özel şahıslar tarafından yıkımı gerçekleştirilmek istenen metruk bir evde göçük oluşmuştur ve bu göçükte bir Suriye’li vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiştir. Yine diğer bir Suriyeli vatandaş ise yaralanarak hastaneye sevk edilmiştir.
Ekiplerimize ihbar ulaşır ulaşmaz çıkış yapmışlar ve saat 18.03’de ilk ekibimiz olay yerine ulaşmıştır. Vakaya 3 ekip 9 personel ile müdahale edilmiştir. Yaralı vatandaş ambulans ile hastaneye sevk edilmiş, hayatını kaybeden vatandaş için ise Cumhuriyet Savcısı’nın gelmesi ve onayı ile birlikte enkaz altından çıkartma çalışması başlatılmıştır. Yaklaşık on dakikalık çalışma sonucunda Muhammed Şuveyh isimli Suriye vatandaşı enkaz altından çıkartılarak ilgili birimlere teslim edilmiştir.
Bu tür enkaz kaldırma çalışmalarında firmaların veya kişilerin daha profesyonelce ve gerekli güvenlik önlemlerini alarak çalışmaları gerekmektedir. İtfaiye sadece asli işi olan yangın söndürme haricinde; deprem, sel, göçük, boğulma, su baskını, trafik kazası, mahsur kalanlara yardım etme gibi birçok kurtarama olaylarında da yer almaktadırlar.” denildi.
Başkan Gürkan olay yerinde incelemelerde bulundu
Fırat Mahallesi Kuzey Sokak’ta metruk bir binada meydana gelen göçük sonrası olaya yerine giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, olay yerine ilk ulaşan ve çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanından olayla ilgili bilgiler aldı. Başkan Gürkan daha sonra olayda hayatını kaybeden Muhammed Şuveyh’in ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.
Gündem, 20 Mayıs 2022 10:18
Yorumlar (0)

Fetiyespor, Yeni Malatyaspor'a Gol Yağdırdı: 6-1

Kenger Sakızı Darende'nin Markasıdır

Haluk Levent konser sonrası fenalaştı

CHP Doğanşehir İlçe Başkanlığına Koca Seçildi

Malatya'da Huzur Operasyonu

Akçadağ'da Pilav Şenliği Düzenlenecek

Özalper Mahallesine Taziye Evi Yapılacak

Vali Yavuz: Üniversite Öğrencilerimizin Sorunlarını Sahipleneceğiz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Öğrencilerle Buluştu

İtfaiye Teşkilatlarında Personel Sayısı Artırıldı

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kupasını Aldı

Yeşilyurtspor Son Dakikada Beraberliğe Ulaştı: 2-2

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu
