Battalgazi'de Tüp Geçitli Tren Köprüsü Yapılıyor
Gündem, 14 Mayıs 2022 20:19Eskimalatya ve Hatunsuyu mahallesindeki tren hatları alt geçidinde startı verilen tüp geçit çalışmaları devam ediyor.

Eskimalatya ve Hatunsuyu mahallesinde darlığı sebebiyle 40 yılı aşkın bir süredir ilçedeki trafik akışında büyük sorun oluşturan tren hattı alt geçitleri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle çözüme kavuşuyor. İlçede trafiği tehlikeye düşürecek birçok unsuru ortadan kaldıran Başkan Güder’in talimatları üzerine Battalgazi Belediyesi mühendisleri tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun onayı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından tren hattı alt geçitlerinde yapımına başlanılan Tüp Geçit çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çelik Plakalı Koruge Borudan oluşan Tüp Geçit çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güder, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
“İLÇEMİZDEKİ TRAFİK AKIŞI RAHATA KAVUŞACAK”
Çalışmaların tamamlanması ile ilçedeki trafik akışının daha sağlıklı bir şekilde sağlanacağına dikkat çeken Başkan Güder, “Alacakapı ve Hatunsuyu mahallemizin bulunmuş olduğu alanda demiryolunun çok eskiden geçmiş olması nedeniyle taştan yapılan alt geçit vardı. Dar olması nedeniyle araçlarımız buradan zor geçiyordu ve kazalar meydana geliyordu. Göreve geldikten sonra buralarla ilgili çalışma başlattık ve talebimizi ilgili bakanımıza ilettik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız talebimize olumlu baktı ve çalışmaların startı verildi. Eskimalatya bölgemize 2 tane tüp geçit yapılıyor. 8 metre eninde ve 9 metre yüksekliğindeki yapılan geçitlerin tamamlanması ile ilçemizdeki trafik akışı sağlıklı bir şekilde ilerleyecek. Hatunsuyu bölgemizde de 13 metre eninde ve 9 metre yüksekliğinde yapılacak. Tabi bu rakam yol güzergahına göre düzenlenebiliyor. Diğer alt geçitlerimizi de yeni modele göre şekillendirmek istiyoruz. İlçemizdeki tren güzergahının olduğu bazı noktalarda hemzemin geçitleri de var. Buralarda da kazalar yaşanıyordu. Bu yapılan tüp geçitler, ilçemizde inşallah bir başlangıç olur. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 14 Mayıs 2022 20:19
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak
