Vali Baruş, Özel Öğrencilerin Sergisini Ziyaret Etti
Gündem, 11 Mayıs 2022 21:55Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla özel öğrencilerin hazırladıkları resimlerin ve el işi ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Özel öğrencilerimizin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla hazırlanan sergiye; Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu, İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu, Turgut Özal Özel Eğitim Ortaokulu, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi, Battalgazi Görme Engelliler Okulu, Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu, Ali Kuşcu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Songül Yarbay Yakut Kızılay Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri katıldı.
Sergi açılışından önce konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Burada sergilenen çalışmalar tamamen öğrencilerimizin öğretmenler eşliğinde yapıldığı çalışmalardır. Çünkü burada görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de yaptığı el emekleri ve resimler var. Görme engelli çocuklarımızın yapacakları resimlerin yerleri silikonlarla çevriliyor ve çocuklar parmak uçlarıyla o silikonları hissederek ona göre boyamasını yapabiliyorlar. Yine İşitme engelli çocuklarımızın yaptıkları el sanatları ve çalışmalar var. Çocuklarımız seramik parçalarından ve atık malzemelerden çok güzel çalışmalar ortaya koymuşlar. Süs eşyalarından tutun, hayvan sembolleri, ebru sanatı yani akla gelebilecek tüm sanatlarla ilgili emekleri var. Bu konuda emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Haydi hep beraber, el ele gülümseyerek dünyayı gülümsetelim, çocuklarımızla birlikte olalım.” dedi.
Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, “Engelliler haftası münasebeti ile özel eğitim kurumlarımızda eğitim alan engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın hazırlamış oldukları el sanatları ve resimlerden oluşan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız önlerinde hiçbir engel olamayacağını, normal diğer öğrenciler gibi yeteneklerini bu sergide ortaya koydular. Engelli kardeşlerimizin her türlü çalışmasında, çocuklarımızın her türlü çabasında biz onların yanındayız, ailelerimizin yanındayız. Onlar bu başarılı çalışmaları ile normal hayatın içerisinde her zaman yer alabileceklerini, bu toplumun başarılı birer fertleri olabileceklerini ispatlıyorlar. Bu sergide emeği geçen tüm çocuklarımıza, onlara yardımcı olan öğretmenlerimize ve eğitimcilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu serginin hem öğrencilerimiz için, hem de Malatya’mız için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sergiyi gezen herkes çocuklarımızın yeteneklerini takdir edecektir. Tüm Malatyalıları bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi.
Sergiyi gezen Vali Baruş ve beraberindekiler, tek tek yapılan çalışmaları incelediler. Resim ve el sanatlarını yapan özel öğrencilerle sohbet ederek yapılan bu güzel çalışmalar için teşekkür ettiler.
Trafik Haftası Münasebetiyle Trafik Bilgilendirme Standı Ziyaret
Malatya Park Avm’de gerçekleştirilen serginin ardından Tarfik Haftası münasebetiyle AVM önünde emniyet kemeri similasyon aracının yer aldığı standı ziyaret eden Vali Baruş, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını belirtti. Similasyon aracında deneme yapan bir vatandaş ile sohbet eden Vali Baruş, emniyet kemerinin takmanın ne kadar önemli olduğunu anladınız, tüm vatandaşlarımız mutlaka emniyet kemeri takmalıdır diyerek trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.
Alanda bulunan Jandarma ve Emniyet Trafik görevlilerine hitaben konuşan Vali Aydın Baruş; “Trafik Haftası münasebeti ile yapmış olduğunuz bu çalışmalarda sizlerin katkısı büyük. Sürücülerimizi uyarma bakımından, trafik kontrol noktalarında sürücü ve yolcularımızın farkındalıklarının arttırılması noktasında yaptığınız uyarılar hayati önem taşıyor. Bu çalışmalarımıza tüm duyarlılıkla devam edeceğiz. Toplumu ne kadar bilinçlendirirsek trafik kazalarındaki hatalar o kadar azalır, o kadar az can kaybı yaşarız, o kadar az yaralanma olur. Vatandaşlarımızla kurmuş olduğumuz diyaloglarda lütfen çok nazik olalım, yaptığımız çalışmaların onları uyarıcı nitelikte olduğunu hissettirelim. Ama hayati bakımdan önem taşıyacak kusurlarda, hatalarda da cezai yaptırım uygulamaktan da kesinlikle kaçınmayalım. Çünkü bir sürücünün, bir yolcunun yapmış olduğu hata, mesela emniyet kemerini takmamak, hız kurallarına uymamak, trafik kurallarına uymamak, trafik levha ve işaretlerini dikkate almamak maalesef ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Onun için sizin yaptığınız görevlerde bu bilinçte, bu duyarlılıkta olmanız çok çok önemli. Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı çok çok teşekkür ederim. Bu çalışmalar bizim için çok değerli gerek bilgilendirme anlamında gerekse kontrol noktalarındaki uyarılarınız anlamında bu çalışmalara gerektiği kadar önem verelim. Sizlerin bu çalışmalarıyla birlikte her geçen gün ölümlü kazalarda ve yaralamalı kazalardaki rakamlarda önemli bir düşüş olduğunu görüyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.
Gündem, 11 Mayıs 2022 21:55
Yorumlar (0)

Kayısı İhracatı da Geliri de Düştü

SULTANLAR YARI FİNALDE... TÜRKİYE: 3 ABD: 1

İş Bankası Malatya da 80 Adet Lojman Yapıyor

Eğitim Bir-Sen: Resen Atamalar Bakanlıktan Kaynaklanıyor

Hasançelebi'de Altın Arayan Madencilere Tepki

Malatya Çarşı da Dükkan Kuraları Çekiliyor

Malatya'da Çekilecek Konut Kuraların Tarihi Belli Oldu

Yeşilyurtspor da Hedef Şampiyonluk

Malatya'da Tereyağı Üreten 4 Firma İfşa Edildi

12 Dev Adam durdurulamıyor!

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında Görev Değişimi

Darende de ki Kazadan Faciadan Dönüldü

Malatya Çarşısı Cumhurbaşkanını Karşılamaya Hazırlanıyor

Yeşiltepe'de Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 Maddeyi Onayladı

DAİMFED Sanayi alanı için dönüşüm projesi hazırladı

Yeşilyurtspor, Yeni Malatyaspor'u Eledi: 5-0

ARAPGİR 2. MOR REYHAN HASADINA HAZIRLANIYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Yeşilyurt’ta Parklar ın Onarımı Yapılıyor

Keskin: Kırtasiye Kırtasiyeciler de Satılmalı

BAŞKAN TAŞKIN’A KAPALI ÇARŞI TEŞEKKÜRÜ

Paşaköşkü Sakinleri PTT Binasını İstiyor

Yeşilyurt Belediyesi Kırsalın Yollarını Onarıyor

MHP'den MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Kent Konseyinde 'Meclis Akademisi' Başladı

Kırtasiye alışverişi cep yakıyor: Okul çantası 2 bin TL’ye doluyor

Yunus Nadi Kolukısa’nın kitabı yayımlandı

ARGUVAN PANGA SOYGUNU... (Öykü)

Darende Zengibar’da Başpehlivan Doğan Uzun

Yeşilyurt Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

DARENDE DE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kınacı: Önce bina, sonra altyapı inşa etmek doğru değildir

Yeşilyurt’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi Genişletiliyor

Yeşil Beton Travers Avrupa Patent Sürecinde
