Türk Basınının usta çizerlerinden Suat Yalaz toprağa verildi
Bizden Haberler, 04 Mart 2020 16:55İSTANBUL- TGC Üyesi, Türk Basınının usta çizerlerinden, Basın Şeref Kartı sahibi Suat Yalazın cenazesi 4 Mart Çarşamba günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisinden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

2 Mart 2020 Pazartesi günü yitirdiğimiz Yalaz’ın cenazesine eşi Necla Yalaz, TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC üyeleri Orhan Karaveli, Necati Güngör, Ercan Akyol, Tan Oral, Akdağ Saydut, Kadir İncesu, Seraciddin Zıddıoğlu ve İbrahim Tuncay’ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci ve Kadıköy önceki Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu katıldı.
SUAT YALAZ KİMDİR?
Suat Yalaz, 1932 yılında, Kırşehir’in Çiçekdağ ilçesinde dünyaya geldi. Devlet memuru olan ailesinin işi nedeniyle çocukluğu boyunca farklı şehirlerde yaşayan ve eğitim gören Yalaz’ın ilk karikatürü, henüz 16 yaşındayken Erciyes Postası gazetesinde yayınlandı. Sinemaya da aktarılmış olan “Son Osmanlı: Yandım Ali”ye de imza attı. Yalaz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü başarıyla tamamlarken, Bedri Koraman ve Çetin Özkırım gibi önemli çizerlerle tanışarak, yeteneğiyle dönemin önemli ustalarını etkilemeyi başardı. PTT Genel Müdürlüğü 2006 yılında Karaoğlan adına 4 dizilik pul koleksiyonu çıkardı. Böylelikle Suat Yalaz cumhuriyet tarihinde büyük sanatçı Cemal Nadir Güler’in Amcabey’i, Turhan Selçuk’un Abdülcanbaz’ından sonra oluşturduğu çizgi kahramanı pul üstüne taşınarak devlet tarafından onurlandırılan üçüncü çizgi roman sanatçısı unvanını aldı. Dergi haline gelmeden önce de ilk kez 3 Ocak 1962’de Akşam Gazetesi’nde tefrika edilen Karaoğlan, Suat Yalaz’ın yazıp çizdiği haftalık tarihi çizgi roman dergisi olarak 1963’te yayımlandı. Farklı dönemlerde değişik yayınevleri tarafından yeniden yayımlanan dergi, en son 2000’li yıllarda bir kez daha okuyucuyla buluşmuştu.
Suat Yalaz’ın yönetmen veya yapımcılığını yaptığı, senaryosuna imza attığı filmlerden birkaçı şöyle:
“Son Osmanlı Yandım Ali”, “Altay’dan Gelen Yiğit / Karaoğlan”, “Camoka’nın İntikamı”, “Baybora’nın Oğlu”, “Bizanslı Zorba”, “Karaoğlan Yeşil Ejder”, “Şeytan Kafesi”, “Camoka’nın Dönüşü”, “Karaoğlan Şeyh’ın Kızı”, “Cengiz Han’in Hazineleri”, “Altay’dan Gelen Yiğit / Karaoğlan”, “Şeytan Kafesi”, “Karaoğlan’ın Kardeşi Sargan”
Bizden Haberler, 04 Mart 2020 16:55
Yorumlar (0)

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!
