BATTALGAZİDE EŞREF ZİYA TERZİ KONSERİ
Kültür & Sanat, 29 Nisan 2022 00:01Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen konserde sanatçı Eşref Ziya Terzi sahne aldı.
Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Unutulmaz Ezgiler” konseri yoğun ilgi gördü. Ramazan ayı için özel olarak hazırlanan konseri ilgiyle takip eden çok sayıdaki izleyici, unutulmaz bir akşam yaşadı. Geçmişten günümüze uzanan geniş bir seçki seslendiren Eşref Ziya; “Yemen Türküsü”, “Ağlama Karanfil” ve “Bil Oğlum” gibi sevilen eserlerle dinleyenlerin gönüllerini mest etti. Sevilen sanatçıya hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak Kongre ve Kültür Merkezinde görülmeye değer bir atmosfer oluşturdular. Birbirinden güzel ezgileri Battalgazililer için seslendiren sanatçı Eşref Ziya, Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’DE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞADIK”
Sanatseverler ile renkli görüntülere sahne olan konserde buluşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu muhteşem gece için şunları söyledi; “Battalgazi’deki vatandaşlarımız ile birlikte Eşref Ziya kardeşimizi dinleyince bizi bir yerden alıp bir yerlere götürdü. Gönüllerimize dokundu, bir iklim değişikliği yaşadık, duygusal anlar yaşadık, sanatçımızın ağzına yüreğine sağlık. Eskimeyen kültürümüzü ve değerimizi bugün yeniden hatırladık. Özellikle insanların bireyselleştiği, kendilerine yabancılaştığı zaman diliminde memleketimize, türkülerimize, ezgilerimize ve edebiyatımıza yabancılaşmamalıyız. Battalgazi Belediyesi olarak bizler inşallah sizlerin sesi olmaya ve hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bizim görevimiz Battalgazi’deki vatandaşlarımıza en güzel hizmeti ve gayreti göstermek. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi.
KAYMAKAM DURAN: “SANATÇIMIZIN AĞZINA VE YÜREĞİNE SAĞLIK”
Ezgi sanatçısı Eşref Ziya ile Battalgazi’de güzel bir akşam yaşadıklarını aktaran İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Bugün bu güzel konser programı ile bizleri bir araya getiren Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e ve bizlere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçımız Eşref Ziya Terzi’ye teşekkürlerimizi sunuyorum. Zihinlerde kolay kolay çıkmayacak bir konser programı oldu. Sanatçımızın ağzına ve yüreğine sağlık. Tüm hemşerilerimizin Ramazan bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konser sonrası Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sanatçı Eşref Ziya Terzi’ye çiçek takdim ederek, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’nün Tablosunu ve Malatya kayısısı hediye etti.
Kültür & Sanat, 29 Nisan 2022 00:01
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
