Bit Pazarı Doğu Garajına Taşındı
Gündem, 13 Nisan 2022 11:22Halk arasında Bit Pazarı olarak bilinen Tellal Pazarı Adliye binası yanından, bir süre önce boşaltılan Doğu Garajına taşındı. Doğu Garajında Ziraat Odaları içinde satış için yer verilirken, Garajın bir Alış veriş merkezi haline getirileceği öğrenildi.

Halfettin Mahalle Muhtarı Murat Ceyhan, Yaklaşık 50 yıldır bölgede bulunan Tellal Pazarının Çevre Yolu yanındaki Sancaktar Mezarlığı yakındaki Doğu Garajına taşındığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Adliye Binamız ve Vergi Dairemizin yanında, tabiri caizse şehrimizin tam ortasında Tellal Pazarı olarak nitelendirilen yer, uzun zamandan itibaren metruk bir halde faaliyet gösteriyordu. Pazar sakinleri ve sahipleri hoş olmayan bir görüntü ve hoş olmayan bir iş yeri içerisinde hizmet vermekteydi. Bu hizmette görüntü anlamında etrafta olumsuz bir görüntü ve olumsuz bir algı oluşturuyordu. Muhtarımızın da ifade ettiği gibi Tellal Pazarının kaldırılmasıyla ilgili her dönemmütemadiyen belediye başkanlarına gidilmesine rağmen bir türlü netice alınamadı. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmada iş yerlerinin outlet mağazası şekline dönüştürülmesi ve kendilerine uygun fiziki bir mekânda yapılması noktasında Doğu Garajı diye tabir ettiğimiz alanı başka faaliyet gösterecek esnaflarımızla birlikte tahsis ettik. Oranın outlet mağazası şeklinde olmasını sağladığımız gibi metruk yapının da ortadan kaldırılması sağlanmış oldu”diye konuştu.
ZİRAAT ODALARINA DA YER TAHSİS EDİLDİ
Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, “ Malatya’mızın şehr’ül eminine Malatya’mızda yapmış olduğu, bilhassa tarım alanında yapmış olduğu projelerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız dünya kayısı merkezini kuruyor. Lisanslı depo, buğday arasası ve Şehit Fevzi Mahallemize kazandırılan avm niteliğindeki hizmetleri görüyoruz. Şehr’ül eminimizin atmış olduğu her adımda kendisini takdir ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yeni Tellal Pazarında bulunan binamızda ziraat odalarına yer tahsisi yapacak. Biz, ziraat odaları olarak 7 ili temsil ediyoruz. Amasya’dan Tunceli’ye kadar Malatya’mızın ziraat odalarına bağlıdır. Biz tahsis edilecek olan yeri bölge başkanlığı olarak kullanacağız. Fuarlarda, tarımsal faaliyetlerde misafirlerimizi yeni yerimizde toplayacağız” dedi.
Gürkan, “Bir Alışveriş Merkezi Olacak”
Yeni Tellal Pazarının bulunduğu alışveriş merkezinde açıklama yapan Başkan Gürkan, “ Eski Tellal Pazarındaki esnaflarımızın çalıştıkları fiziki yapı ve koşullar hem kendileri açısından, hem toplum sağlığı açısından hem de görsellik açısından olumsuz bir görüntü ortaya koyuyordu. Eski Tellal Pazarındaki esnaf arkadaşlarımızı yeni yerlerinde açık avm diye tabir ettiğimiz ve outlet mağazalarının olduğu, güzel iş yerlerinin olduğu, çevre düzeni ve kontrolüyle Şehit Fevzi Mahallemize yakışır bir şekilde 24 saat giriş ve çıkışın kontrollü olduğu bir alışveriş merkezi haline getirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca alanda Ziraat Odalarının ve Şehit Fevzi Sosyal Yardımlaşma Derneğinin olduğu, ayrıca muhtarımızın talep ettiği Esenlik mağazamızın ve manavların da olduğu hakikaten alanımız güzide bir mekân haline gelecektir. Şehit Fevzi Mahallemizde yaşayan ve ikamet eden hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu süreci baltalamak isteyen, güzelliği itibarsız hale getirmek isteyen insanları görüyorum. Malatya huzur şehridir. Malatya hizmetlerin fazlasını alması gereken ve mazisine layık istikbale hazırlanması gereken bir şehirdir. Biz, şehr’ül emin olarak şehrimizin huzuru, güveni, temizliği, tertibi, düzeni ve alışveriş merkezlerinin de hakikaten vatandaşın lehine olan mantık içerisinde ticari merkez oluşması noktasında yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bu konuda değerli hemşerilerimizin göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyorum“ sözlerine yer verdi.
Gündem, 13 Nisan 2022 11:22
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
