Milli Eğitim Müdürü Kanbay'ın görevden alınmasına tepkiler sürüyor
Gündem, 10 Nisan 2022 21:26CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın görevden alınmasına tepki gösterdi. Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'da "Bizimde söyleyeceğimiz sözümüz olacak" dedi.
Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın görevden alınamasında sert bir şekilde tepki göstererek "Malatyanın çocuğu Malatya da görev yapamayacaksa bu kadar emek ve zahmeti hiçe sayılacaksa, il milli eğitim müdürümüz Battal Kanbay'a tahammül edilemeyecekse bizimde söyleyecek sözümüz olacak....Ve o gün gelecek" diye konuştu.
CHP'DEN SERT TEPKİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Malatya İl Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmasına tepki gösterdi. İsimleri mahkeme dosyalarında usulsüzlükle anılan daire müdürlerinin yıllarca görevi başında tutulduğunu,ardından da çok daha iyi görevlere getirildiğini hatırlatan Ağbaba, “3 Hafta önce Malatya’ya gelen Milli Eğitim Bakanının Malatya’daki eğitim kalitesine ve Milli Eğitim yetkililerine övgüler düzerken, 3 hafta sonra Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay hangi sebeple görevden alınmıştır? Yolsuzluk mu ,usulsüzlük mü yapmıştır?Şayet bir suçu kusuru yoksa müdürün kendi memleketinde 1,5 yıl gibi kısa sürede neden görevden alındığı kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.
Milli Eğitim Müdürünün bu görevden alınmasının AKP Malatya Milletvekillerinin pasifliğini ve beceriksizliğini ortaya koyduğunu belirten Ağbaba, “ Malatya’da artık ismi herkes tarafından bilinen bir oluşumun/grubun baskılarına dayanamayıp müdürün görevden alınmasına ses çıkaramadılar.’ 1,5 yıldır kendi şehrimde zulüm gördüm’ diyen Milli Eğitim Müdürü’nün haklı isyanını görmezden gelip, Malatya bürokrasisini bir kez daha malum cemiyete teslim ettiler.Kanbay bu cemiyete boyun eğmediği için mi görevden alındı? Sadece iki eğitim öğretim yılında, tamamlanan,yatırıma alınan, proje aşamasında olanlarla birlikte 150’ye yakın okulu Malatya’ya kazandıran, göreve geldiği günden itibaren Malatya’da ikili eğitimi sonlandırmak için,okul öncesi eğitime yaygınlaştırmak için başarılı çalışmalara imza atan, bakanlık tarafından takdir edilen,devlet adamı kimliği ile toplumun tüm kesimlerin beğenisini kazanan,Battal Kanbay’ın görevden alınması Malatya için büyük kayıptır.AKP’ye dürüst ve başarılı bürokratların yaramadığının son örneğidir” diye konuştu.
GELECEK PARTİSİNDEN TEPKİ
Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına tepki gösterdi; “ Malatya’ya yazık ediyorlar” dedi.
Ak Parti İktidarının ve özellikle Malatya’daki Milletvekilleri ile partililerin “İtaat et rahat et” mantığı ile görevlendirmeler yaptığını ve Malatya’ya hizmet eden değil kendilerine hizmet edenlere önem verdiklerini vurgularken, “ Bakıyorsunuz bazı daire müdürleri birçok problemler yaşamasına rağmen görevlerine devam ettiriliyor, ama görevini hakkı ile yapmak isteyen ve yanlış bir talebe ‘hayır’ diyebilen, devlet terbiyesi taşıyan müdürlere ise nefes aldırılmıyor. Bunu yapanlar Malatya’ya yazık ediyorlar. İlginç olan Malatya’da Malatyalı olarak görev yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Yeri geldiğinde ‘Malatya Darul Rıfat “ yani ‘seçkin insanların yetiştiği şehir” diye övünürler ama nedense Malatya’yı bu seçkin insanlara vererek yönetmek yerine, dışarıdan insanları getirme konusunda çaba sarf ederler. Malatya bunu görüyor ve bunun rahatsızlığını yaşıyor. Milletvekilleri ve Ak Partili siyasetçiler 20 yıla yakındır bu günahı omuzlarında taşıyor. Bir şehre ihanet ancak bu şekilde olur.” dedi.
Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, Malatya kamu oyuna bu görevden almanın detaylı gerekçelerinin de açıklanması gerektiğini ifade etti.
Gündem, 10 Nisan 2022 21:26
Yorumlar (0)
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
