Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram'dan sonra Malatya’ya Geliyor

Siyaset, 08 Nisan 2022 18:46

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı sonrasında bir dizi ziyaret ve açılışlar için Malatya’ya geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram'dan sonra Malatya’ya Geliyor

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Halk Günü’ne katıldı. Vatandaşların talep ve isteklerini dinlenemeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Çalık, Malatya’ya son 20 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan gençlik ve spor dahil her alanda yaklaşık 40 milyar TL tutarında hizmet ve yatırımlarda bulunduklarını kaydetti.
 
Çalık, “20 yılda şehrimize 5.035 derslik kazandırdık. Bu yıl ilimizin eğitim yatırımı bütçesi 1 milyar 547 milyon liraya çıkarıldı. 40 anaokulu, 20 yeni ilkokul ve ortaokul, 4 lise, 1 pansiyon ve 3 atölye yapılacak. 17 Mart’ta ilimize gelen Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, okulların en kısa sürede bitirilerek eğitim hayatına kazandırılmasının çocuklarımız ve gençlerimiz açısından çok önemli olduğunu, onların daha ferah ortamlarda daha iyi koşullarda eğitim almalarının bir an önce sağlanması için gereken çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Ayrıca hayırsever işadamlarımız, TOKİ ve Milli Eğitim Bakanlığımız ise ilimizde 59 adet okul yapıyor. Bu okullarımızda tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayımız daha da düşecek” dedi.
 
SAĞLIK ALANINDA 19 YATIRIMIMIZ BULUNUYOR
 
Malatya’da sağlık alanında 19 yatırım ve projenin olduğunu ifade eden Öznur Çalık, “Sağlık Bakanlığımız noter huzurunda kura sistemiyle dün personel alımını gerçekleştirdi. 363 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemizinde resmi açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı sonrasında ilimize teşrifleriyle birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binasının inşaatı bitti ve geçici kabulleri yapılacak. Arapgir Devlet Hastanesi ek bina, Doğanyol 10 yataklı ilçe entegre devlet hastanesinin de inşaatlarında sona gelindi, geçici kabulleri de yapılarak önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Karakavak Aile Sağlığı Merkezi, Tecde Aile Sağlığı Merkezi, Arapgir Toplum Sağlığı Merkezi de ihale aşamasındadır” diye konuştu.
 
GENÇLİK VE SPOR ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ VAR
 
Gençlik ve Spor alanında çok önemli yatırımları kentte kazandırdıklarını belirten Öznur Çalık, “Battalgazi ilçemizin Derme Deresi Rekreasyon alanına 1 adet Gençlik Merkezi, duvar tenisi, 2 adet tenis kortu, soyunma odaları, bisiklet yolu ve sentetik yüzeyli yürüyüş yolu yapılacak. Battalgazi ilçemizin yıkılan Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu yerine Kapalı Havuz, çok amaçlı spor salonu ve açık sahalar yapılacak.
Battalgazi ilçemizde Fırat Gençlik Merkezi yıkılarak yenisi, Osman Çağlı yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu da yıkılıp yenisi yapılacak. Yeşilyurt ilçemizin Konak Mahallesine halı saha, İkizce Mahallesine açık spor tesisi yapılacak. Yeşilyurt ilçemizin Yakınca Mahallesine Yakınca Gençlik Merkezi yapılacak. Doğanyol İlçemize Spor Salonu, Arguvan İlçemize Spor Salonu, Doğanşehir Sürgü Mahallemize çim yüzeyli stadyum yapılacak. Akçadağ İlçemizin Gençlik Merkezinin ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleşti. Yazıhan ilçemize Spor Salonu ile Gençlik Merkezi yapılacak. Kuluncak Gençlik Merkezimizin yapımı devam ediyor. Pütürge Spor Salonumuzun yapımı devam ediyor. Doğanşehir Gençlik Merkezimizin ve Kapalı Yüzme Havuzunun yapımı devam ediyor. Hepimizin çevreyolu altı diye tabir ettiği Kaynarca-Melekbaba bölgemize gençliğin sportif etkinlik yapması için dev bir spor kompleksimizin yapımı devam ediyor ve 2023 yılında hizmete girecek. İlçelerimizde devam eden spor salonlarını, futbol sahalarını sayarsam zaman yetmez. Ama şunu söyleyeyim biz son 20 yılda gençlik ve spor alanında 850 milyon liralık yatırımla 44 spor tesisi yaptık, yurtlarımızın kapasitesi 3 bin 500'den 11 binlere geldi” şeklinde konuştu.
 
KARAYOLLARINA 11,5 MİLYAR TL HARCAMA YAPTIK
 
Milletvekili Çalık, TOKİ tarafından Yeşilyurt ilçesinin Yakınca Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 adet konut ve 22 adet işyeri yapım ihalesinin gerçekleştiğini de söyledi. Malatya’ya son 20 yılda karayolları çalışmalarına 11 milyar 567 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Öznur Çalık, “Malatya’mızda 2002 yılına kadar 36 kilometre bölünmüş yol var iken, şimdi bu rakam 459 kilometre ulaştı. 2002 yılına kadar Malatya’mızda BSK’lı yol sıfır iken, son 20 yılda 329 kilometre yaptık. Malatya ilimizde, karayolu çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 519 milyon TL harcama yapılmış olup 2003-2022 yılları arasında bu tutar 11 milyar 567 milyon TL'ye ulaşmıştır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan en uzun en maliyetli çevreyolu projesi olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolumuzun 26,1 kilometresini geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın telekonferans sistemiyle katılımıyla, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu Bakanımızın da teşrifleriyle hizmete açtık. Geri kalan yolumuzu da 2023 yılında hizmete açacağız. Malatya’mızda 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal binamızın inşaatı devam ediyor. 2023 yılında hizmete açacağız” dedi. Öznur Çalık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından Malatya’da Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında verilen desteklerle 1000 kişiden fazla kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.
 
90 TESİS İÇİN 4,5 MİLYAR TL HARCANDI
 
Çalık, “Son 20 yılda Malatya’mızda DSİ alanında 14 baraj, 1 gölet, 10 adet HES, 1 adet yeraltı depolaması, 12 adet sulama tesisi, 48 adet taşkın koruma tesisi, 4 adet arazi toplulaştırma dahil toplamda 90 tesisi hizmete açtık ve yaklaşık 4 milyar 500 milyon TL harcadık. Battalgazi İlçemizin 3. Kısım Derme Deresinin, Yeşilyurt (Beylerderesi) İlçe Merkezi 3. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının, Yeşilyurt Çilesiz Karakavak Horata Çayı 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının, Darende Çınarköy Göleti Sulamasının İhaleleri yapıldı” dedi.
Çalık, Malatya’nın Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinin doğalgaz yatırım programına alındığını ve 2023 yılı içerisinde doğalgaza kavuşacağı belirterek, “Hekimhan ilçemize doğalgaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMS-A istasyonunun yapımı amacıyla acele kamulaştırma kararı da dün Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlandı” diye konuştu. Çalık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı sonrasında Malatya’ya geleceğini, sağlık, eğitim, ulaşım, gençlik spor ve birçok alanda önemli yatırımların hizmete açılacağını ifade etti. 
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, AK Parti iktidarları döneminde Malatya’ya her alanda önemli yatırımların yapıldığı ifade etti. Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.

Siyaset, 08 Nisan 2022 18:46

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı

33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı

ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü

13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü

Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti

Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti

Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4

Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4

Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz

Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz

Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...

Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...

Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?

Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?

Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye

Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye

TGK’dan, medya sektörünün  sorunları ve çözüm önerileri!

TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!

 Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?

 Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?

Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor

Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor

Türkiye’nin Milyarder  İş Adamı Malatyalılar!

Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!

Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in

Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in

BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…

BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…

Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz

Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz

Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar

Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar

'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'

'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'

Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı

Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı

Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor

Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor

Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti

Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi

Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı

Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı

Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu

Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor

TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı

TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı

Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında

Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor

İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak

İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli

TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır

TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır

Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret

Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret

Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi

Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor

Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi

Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi

Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı

Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı

Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi

Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi