'MEGSAŞın amacı vatandaşa ucuz ekmek satışı yapmaktır'
Ekonomi, 06 Nisan 2022 14:19Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek esnaflarla istişarelerde bulundu.
Yapılan olağan Genel Kurul Toplantısından sonra güven tazeleyerek göreve yeniden seçilen Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Başkan Gürkan’ın her zaman Malatya esnafının yanında olduğunu vurgulayarak, “Sayın Başkanımız her zaman yanımızda olmuştur. Esnafın içinden biri olarak Malatya esnafının sorun ve sıkıntılarını yakinen bilmekte ve bu sorunların çözümü noktasında sürekli odamızla ve esnafımızla istişare halindedir” dedi.
MEGSAŞ’ın Amacı Fırıncı Esnafımıza Rakip Olmak Değildir
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Fırıncılar bizim paydaşımızdır. Aynı yolda yürüdüğümüz ve şehrin geleceği açısından da birlikte hareket ettiğimiz odalarımızdan bir tanesidir. Büyükşehir Belediyemiz Şirketlerinden olan MEGSAŞ’ın amacı fırıncı esnafımıza rakip olmak değil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ucuz ekmek satışı yapmaktır. Aksine biz özel teşebbüsün, özel müteşebbisin ve bu tür esnafımızın önünü açmak onları desteklemek gibi bir sorumluluğumuz var. Sadece bizim Esenlik Marketlerimiz olsun, MEGSAŞ’ımız olsun fiyat istikrar ve dengesinin oluşturulması anlamında yerel yönetimin bir argümanı olarak değerlendirmemiz lazım.
Son süreç içerisinde özellikle un ve diğer girdi maliyetlerinin artmasının ekmek fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğini biliyorum. İnşallah ekmek imalatındaki girdilerde fiyat istikrarı kısa süre içerisinde sağlanır ve fırıncı esnafımızda rahat bir nefes alır. Fırıncı kardeşlerimize askıda ekmek uygulamasını aksatmadan devam ettirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu uygulamayla Malatya’da bir destan yazıyorlar. Askıda ekmek olmasa dahi fırınlara gidenlerin boş döndüğüne bizler rastlamadık. Bu anlamda fırıncılarımızın bu fedakârlıklarını oda başkanımız şahsında tebrik ediyorum. Esnafımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz o kadar güçlü olur. Biz bunun farkındayız. Dolayısıyla fırıncı esnafımızı ve diğer esnaflarımızı güçlendirmek ve önlerindeki engellerin kaldırılmasından sorumlu olduğumuzun farkındayız” diye konuştu.
Ekonomi, 06 Nisan 2022 14:19
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
