Güney Kuşak Yolu İçin Kanal Yeri Değiştiriliyor
Gündem, 02 Nisan 2022 21:54Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların devam ettiği Güney Kuşak Yolu ve Derme Kanalının yol aksının ortasına alınması ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan, 50 metre genişliğinde yapımı planlanan Güney Kuşak Yolunda çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir.
İnceleme gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile ilgili şube müdürleri de eşlik etti.
Malatya’da ulaşım ve trafik sorununun çözümü noktasında yeni yollar, bulvarlar ve kavşak düzenlemeleri yaptıklarını belirten Başkan Gürkan, “Yıllardır Güney Kuşak Yolu, Kuzey Kuşak Yolu şeklinde hep söylem olarak ifade edilen ve bir türlü icraat safhasına başlayamadığımız çalışmalarla ilgili Derme Kanalının Güney Kuşak Yolu’nun ortasına alınması noktasında gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Mevcut kanalın yeri değiştirilerek 5 metre genişliğinde yeni bir kanal yapımı için kazı çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalarımız kapsamında gerekli kamulaştırma çalışmaları yapılarak mevcut yapıların yıkımı ve enkazlarının kaldırılması noktasında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmekte. 50 metrelik Güney Kuşak Yolu ile 35 metrelik Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmalarımızı herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde bu yılın sonu itibariyle bitirmeyi planlamaktayız. Güney Kuşak Yolu güzergâhında bulunan DSİ Kanalının yolun ortasına alınması ile ilgili gerekli ihaleleri yaparak çalışmaları başlattık. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla Malatya trafiğini tek arterden kurtararak trafik ve ulaşımın rahatlatılmasını amaçlamaktayız. İnşallah 2023 yılına Malatya farklı ulaşım arterleriyle vatandaşlarımızın daha güvenli ve rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacağı bir formata kavuşacak. Bu çalışmalarımız Malatyalı hemşerilerimize ve bu yoları kullanacak olan sürücülerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gündem, 02 Nisan 2022 21:54
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
