DEVA Partisi: Arapgir'de Eğitim Sistemi Alarm Vermektedir
Eğitim, 22 Mart 2022 05:01DEVA Partisi Arapgir İlçe Başkanı Erol Avşaroğlu, Arapgir'de önemli eğitim yatıorımları olmasına rağmen öğretmen açığı yaşandığını belirterek "Arapgirde 49 öğretmen açığı bulunmaktadır. Malatya'da ise bin 239 adet öğretmen fazlalığı bulunmaktadır" dedi.

Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanlığı olarak Arapgir’de öğretmen açığı sorunu hat safhaya ulaştığını gördüklerini belirten DEVA Partisi Arapgir İlçe Başkanı Erol Avşaroğlu " Durumun ehemmiyeti, kimin yüzünden olduğuna değil, sorunun çözümüne odaklanmayı gerektirmektedir. Bu kurumların yüzde doksanı Arapgirli iş insanları tarafından yaptırılmıştır. Söz konusu eğitim olunca desteklerini esirgememektedirler. Bunun en büyük sebebi; Arapgir halkının eğitime büyük önem vermesidir. İlçemiz, tarihi süreç içinde devlet adamları ile ün yapmıştır. Milli eğitim bakanı, fikir ve bilim insanları ve pek çok başarılı işadamları yetiştirmiştir. Arapgir’deki eğitim kurumları fiziki anlamda Türkiye de sıralamaya girecek noktadadır. İnşa edilen bu modern okullarımızın eğitimci kadrosunun yetersiz oluşunun sonucunda, övünç kaynağımız olan şahsiyetlerin yetiştirilmesi konusunda yarın çok geç olmaması adına acil önlem almak zorundayız!" diye konuştu.
Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanlığı olarak tespit edebilen, Arapgir’de 49 öğretmen açığı bulunduğuna dikkat çeken Avşaroğlu "Arapgir’in en önemli okullarından biri olan Hami Aydınlar çok programlı Anadolu Lisesi’nde; matematik, fizik, kimya, tarih gibi temel derslerde 12 öğretmen açığı bulunmaktadır. İlçemiz tarihinde böyle kısır ve vahim bir tabloyla karşılaşılmamıştır. 30 yıl önce branş öğretmenleri dışında öğretmenler derse girmezken, günümüzde ilçemiz eğitim sistemi alarm vermektedir. Soruna nitelikli çözüm yerine yüzeysel yaklaşılmaktadır. Okulda ücretli öğretmenlerle sorun çözülmüş gibi davranması akıl dışıdır. Eğitimde süreklilik sağlanamamaktadır. Bu durum, eğitimde eşitlik ilkesine de aykırıdır. Şubat ayında 15 bin öğretmen atamasında, Arapgir’deki orta dereceli okullara atama olmadığı gibi Malatya’da temel dersler ve diğer branşlardaki öğretmenlerle birlikte 1239 öğretmen fazlası bulunmaktadır" diye belirtti.
DEVA Partisi Arapgir İlçe Başkanı Erol Avşaroğlu şunları söyledi:
Bu sorun sadece Arapgir’de değil, diğer ilçelerimizde de yaşanmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü merkezdeki öğretmen fazlasını ilçelerde görevlendirerek sorunu çözememektedir. En büyük zorluğu yeterli eğitim alamayan, çoğu zaman boş geçen derslerini telafi edemeyen, dört dörtlük eğitimle sınavlara hazırlanan öğrencilerle yarışmak zorunda kalan, motivasyonları düşen ilçemiz çocukları ve aileleri yaşamaktadır. Bu durum velilerin, bağını bahçesini, aile düzenini, üretimi bırakıp çocukların geleceği için öğretmeni olmayan okullarını, yerlerini, yurtlarını bırakıp büyükşehirlere göç etme düşüncesini doğurmakta ve veliler bu durumu açıkça dile getirmektedirler.
Bu çocuklar bugün ilçemizin, yarın ise ülkemizin geleceğidir. Geçen günlerin gelen günleri aratmadan, vakit geç olmadan eğitim konusunda her türlü fedakârlığı yapan devlete yük olmadan, inşa edilen bu eğitim kurumlarına Milli Eğitim’in öğretmen ataması, eşit öğrenim hakkı olan bu çocuklarımızın ilçelerinde yaşama haklarına, eğitim hakkına ve geleceklerine sahip çıkmak siyaset üstü bir durumdur. Çocuklar, bizim çocuklarımız! Onların eşit şartlarda eğitim almalarını, her ne olursa onların hakkını savunmaya devam edecek, gerekli tüm mecralara iletme konusunda onların sözcüleri olmak zorundayız.
Arapgir’deki nitelikli öğretmen açığını sorununu cözümcül bir yaklaşımla en doğru biçimde çözülmesini istiyoruz. İl Milli Egitim Müdürlüğü’nün bu konuda gerekeni yapacaklarını ilçemiz çocuklarının eğitimdeki fırsat eşitliği konusunda geri kalmamaları konusunda yetkililerin ellerini taşın altına en kısa zamanda koyacaklarını, onların umut ışıklarını söndürmeyeceği ümit ediyoruz."
Eğitim, 22 Mart 2022 05:01
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
