DOWN SENDROMLULAR GÜNÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Gündem, 22 Mart 2022 19:17Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle Nikâh Sarayında bir etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinlikler kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi kursiyerleri tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ayrıca Down Sendromlu çocuklar tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi.
Yapılan etkinlikte açıklamalarda bulunan Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği Başkanı Nursel Vardı, “21 Mart Dünya Down Sendromlu çocukların günlerinin kutlanması 2011 yılından bu yana devam etmektedir, resmileşmiştir. Her 21 Mart’ta çocuklarımıza etkinlikler yapmak, onların yeteneklerini, kabiliyetlerini, yapabildiklerini gülümsemeleriyle sergilemeye amaçladık. Pandemiden sonraki süreçte tekrar onların yüzlerini güldürmek ve tüm bireylerimizle birlikte hayatı paylaşmaya davet ettik. Etkinliklerimize katılımla çocuklarımızın umutları, mutlulukları, yüzlerinin gülümsemelerinin artmasına neden oluyor. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Bilindiği down sendromlular gülen yüzler ama pandemiden sonra çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeler çok azaldı. Normal bireyleri ne kadar etkilediyse bizim çocuklarımızı çok daha fazla etkiledi. Malatya Büyükşehir Belediyemizin down sendromlular için gülen yüzler kafeyi açmasıyla birlikte çocuklarımızın yüzlerinin gülmesine, tekrar umutlarının yeşermesine, halkla bütünleşmelerine, onların kucaklaşarak sevgiyle bir araya gelerek tekrar hayata tutunmalarını sağlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçen ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vahap Erdem, “Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihi “Dünya Down Sendromu Günü” olarak ilan edilmiştir. Bugün dünya genelinde sayısı altı milyona varan Down sendromluları daha yakından tanımak için bu gün ayrı bir anlam taşımaktadır. Ülkemizde de 21 Mart tarihi Down Sendromu Farkındalık Günüolarak kutlanmaktadır. Gerek 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, gerekse Down Sendromlular gününde dünya genelinde birçok etkinlik düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin temel amacı bir farkındalık oluşturmak ve engellilerimizin karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için bir adım atmaktır. Bizler Down sendromlu kardeşlerimizi hiçbir zaman birer engelli olarak görmüyor, kendimizi birer engelli adayı olarak adediyoruz. Down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerini sağlamak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum.
Bu anlamda özel eğitim merkezleri ile engelli derneklerimizin büyük bir önemi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle down sendromlu bireylerin kendi kendilerine yetmeleri noktasında bu merkezlerimiz ve derneklerimiz tarafından düzenlenen eğitim ve sportif aktiviteleri oldukça etkili olmaktadır. Ayrıca Down sendromlu bir birey barındıran ailelere de yol gösterici olmaları bakımından da bu özel eğitim merkezlerimiz ve derneklerimizin daha fazla gayret göstermeleri gerektiğine inanıyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu anlamda üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için yoğun gayret gösteriyoruz. Şu anda faaliyetlerini sürdürmekte olan Gülen Yüzler Cafe’miz down sendromlu kardeşlerimize ve ailelerine hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezinde de engelli kardeşlerimize yönelik İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Düzenlenen bu etkinliğinde tüm engelli ve down sendromlu kardeşlerimize ailelerine hayırlı olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Aslında hepimiz aynıyız + 1 farkla” diye konuştu.
Gündem, 22 Mart 2022 19:17
Yorumlar (0)
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
