AĞBABA; ŞEKER MARKETİ DE KENDİLERİ İÇİN AÇMIŞLAR
Siyaset, 22 Mart 2022 14:27CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kısa süre önce açılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazasının sorumluluğunun AKP Akçadağ Gençlik Kolları başkanına verildiğini iddia ederek Amaç halka şeker satmak değil, gençlik kolları başkanına iş ayarlamakmış dedi.

Malatya Şeker Fabrikası arka giriş kapısında kısa süre önce açılışı yapılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazası’nın sorumluluğunun AKP Akçadağ Gençlik Kolları Başkanına verildiği, başkanın açılıştan itibaren satış mağazasında çalıştığı iddia ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ellerini attıkları her yerde bir çıkar, rant var. Şeker satış mağazasını bile kendilerine istihdam alanı yaratmak için açmışlar.Halka ‘ucuz şeker satma’ söylemiyle reklam yapılarak açılan satış mağazası Öznur Hanım’ın işe yerleştirme aracı olmuş. Binlerce genç işsizlikten kıvranırken,hastane temizliği için bile binlerce genç İŞKUR’a başvuru yaparken, AKP Gençlik Kolları Başkanının AKP referansı ile işe yerleştirilmesi halk için değil kendileri için iktidarda kalmak istediklerinin bir kez daha kanıtıdır” ifadelerini kullandı.
ŞEKERE ‘BATAN GEMİNİN MALI’ MUAMELESİ YAPILIYOR
Türkşeker 50 kiloluk şekerin çuvalını 270 liraya satarken şeker adeta karaborsaya düştü. 50 kiloluk şeker çuvalının fiyatı bazı bölgelerde 600-700 liraya kadar çıktı. Üreticiler, şeker tedarikinde yaşadıkları sorun sebebiyle üretim yapamıyor. Fiyatın düşük kalmasından dolayı Türkşeker’e yoğun bir talep bulunurken, Türkşeker sadece anlaşmalı marketlere şeker satışı yapıyor, piyasaya şeker vermiyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker Fabrikalarına ‘batan geminin malı’ muamelesi yapılıyor.Bir süre sonra ‘fabrikalar zarar ediyor’ denilerek, kalan fabrikaların da özelleştirmesi gündeme getirilecek.Malatya’da onlarca aynı nitelikte iş yapan toptancı varken, TÜRKŞEKER Tarım AŞ’nin AKP Milletvekilinin şirketine dağıtım işi vermesi bile başlı başına skandaldır. Bu konunun çok normalmiş gibi anlatılması ise bu işin bilerek ve istenerek yapıldığının kanıtıdır.AKP vekillerinden biri şeker satıyor, diğeri fabrika satış mağazasını kendi işyeri gibi kullanıyor.Esnaf, imalatçı, toptancı şeker bulamazken, halk daha pahalıya şeker alırken bu işin sorumluluğu şeker dağıtımı yapan vekil ile fabrikayı çiftlik gibi gören AKP’li siyasilerindir”dedi.
Siyaset, 22 Mart 2022 14:27
Yorumlar (0)

Malatya'da İnşaat Ustaları dernek Kurdu

Doğanşehir'de Kırsal Konutlar Teslim Ediliyor

Yeni Malatyaspor'a 6 Puan Silme Cezası

Hekimhan'da 110 Adet Konut Kura İle Satılacak

Yeni Evlenen Çiftlere Eşya Desteği Verildi

'Sanatın İzinde' el sanatları sergisi açıldı

Büyükşehir Kaynarca'ya Spor Tesisi Yapıyor

AKSA MÜDÜRÜ GÜNGÖR ATEŞ ARAPGİR’İ ZİYARET ETTİ

Vali Yavuz Cemevi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Kale’de Otel Yapılacak Araziye El Koydular

Hasan Basri Karataş Vefat Etti

Karakaya'dan Malatya'ya İçme Suyu Arayışı

Bursaspor Maçı Malatya'da Oynanacak

Battalgazili Muhtarlar Sorunlarını Anlattı

Konak'ta Hasar Alan Köprü Onarıldı

Yeşiltepe ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ İle Şenlendi

Saray Mahallesi Saray Çarşısı Olurken

Sarıgül: Malatya Basını 2.5 Yıldır Konteynırda Çalışıyor

Vali Yavuz Kırsal Mahalle Muhtarlarını Bilgilendirdi

Malatya Depremden Sonra Ekonomi Depremi de Yaşadı

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Geçit: Yeşilyurt'ta Kırsalın Çehresi Değişiyor

Babacan: Komisyon da şehit yakınları ve Gazileri Dinledik

Sarıgül: CHP güneşinin Malatya’dan doğduğunu görüyorum"

Büyükşehir Nikah Ücretini 250 Liraya İndirdi

Tehlike Yaratan Beton Mikseri Emniyete Çekildi

ZAFER BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelere Kırtasiye Desteği

Yeşilyurt'ta Aile Şenlikleri Düzenlendi

Malatya'da Bir Zamanlar Esansçılar

Hekimhan'daki Dipsiz Göl Yaygın Basında

Erbakan: Malatya da Depremlerin Yaraları Sarılmadı

Yavuz: Deprem ülkemizin değişmez bir gerçeğidir

'Sanat Sokak'ta Etkinliği Düzenlendi

Kuluncak'dan Elazığ'a Doğalgaz Boru Hattı

Ahmet Taş'a Veda

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu

Yeşilyurt'ta Esrar Ele Geçirildi

Darende de İçme Suları Tehlike Saçıyor!
