AĞBABA: MAHKEMELER SUÇLUYOR, AKP KORUYOR
Siyaset, 23 Şubat 2022 16:53CHP Malatya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; AKPnin, isimleri çeşitli skandallar ve suçlamalarla anılan daire müdürlerine kol kanat germesi, işlenen suçlara ortak olduklarının ispatıdır dedi.

HP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’nin kamuda kokuşmuşluğa sebep olduğunu, isimleri mahkeme dosyalarında yer alan daire müdürlerinden her ne hikmetse ! vazgeçemediğini,Gri Pasaport ve usulsüz yıkım ihalelerinde isimleri yer alan önceki dönem İl Milli Eğitim ve Çevre Şehircilik Müdürlerinin başka şehirlerde görevlendirilmesinin, kurumunda 5 bin uyuşturucu hap ele geçirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü’nün teftiş raporunun 4 ay sumen altı edilerek korunmasının , AKP’nin kamuyu kimlere teslim ettiğinin ve onlarla nasıl hareket ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.
SANKİ MALATYA’DA MÜTEAHHİT YOK!
24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören okullar, kamu kurumları ve sivil vatandaşlara ait binaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Malatya Valiliği YİKOB tarafından usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince konu yargıya taşınmış, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi dosyanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vermişti. Aralarında rüşvet alıp verme, usulsüz ihale verilmesi, resmi işlem yapılmadan yakınlara ihale verilmesi, Malatya’da aynı işi yapabilecek müteahhitler varken, başta Elazığ olmak üzere çevre illerden tespit edilen 5-6 müteahhide sürekli ihaleler verilmesi,bina yıkımı işlerinin çok büyük kısmının tek bir firmaya verilmesi gibi çok sayıda suçlamanın yer aldığı dava dosyasında, önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü ile yine önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü‘nün bu işlerden menfaat elde ettikleri belirtiliyor.
RÜŞVET ALMA-VERME VAR, MENFAAT-ÇIKAR VAR,UTANMA-CEZALANDIRMA YOK
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yine Malatya ismini lekeleyen bir olayla ile karşı karşıyayız.Dava dosyası incelendiğinde görülüyor ki kamunun çivisi çıkmış. Daire müdürü kamu ihalelerini hemşerilerini, arkadaşlarını zengin etme aracı olarak kullanmış.AKP’nin daire müdürleri o kadar rahat hareket ediyorlar ki, -ben ne yaparsam yapayım, başıma bir iş gelmez- diyerek hareket ediyor.Düşünün ki depremden bile rant elde etmek istiyorlar. Usulsüzlük var,rüşvet alma-verme var,menfaat ve çıkar var.Bir tek utanma yok. Cezalandırma yok” dedi.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜNÜ DE BAŞKA BİR ŞEHİRE MÜDÜR YAPARLAR!
Ağbaba , AKP’nin Malatya’yı ne hale getirdiğini görmek için kamuya bakmanın yeterli olacağını belirterek, “ Mahkeme dosyasında ‘menfaat elde ettikleri” tespiti yer alan önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü’nü Karaman’a, Milli Eğitim Müdürü’nü Balıkesir’e müdür yapmak bu müdürlerin arkasındayız mesajından başka bir şey değildir. Ne vazgeçilmez müdürlermiş ki her iki müdür de boşta bırakılmıyor. Bir başka koruyup kollama ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde karşımıza çıktı. Kurumunda 5 bin uyuşturucu hap ele geçirilen il müdürünü 4 ay boyunca defalarca gündeme getirmemize rağmen inceleme raporları bakan tarafından sümenaltı edildi. Nihayet baskılar sonucu geçtiğimiz haftalarda müdür görevden alındı. AKP, bu müdürü de kısa süre sonra bir başka şehire müdür yaparsa şaşırmamak lazım.” İfadelerini kullandı.
Siyaset, 23 Şubat 2022 16:53
Yorumlar (0)

'Tekirdağ'da Yaşayan Malatyalı Sayısı 20 Bini Aştı'

Doğanşehir Sürgü Barajı Kurudu

Darende Yeniköy'de Kanalizasyon Göleti

Ağbaba: Yeşilyurtspor’a sahip çıkılması gerekiyor

CHP Yeşilyurt Başkanı Hakkı Ayas Mazbatasını Aldı

Malatya Öğretmenevi ihalesi yapıldı

Sanayi Kuraları 20 Ekim’de Çekilecek

PÜTÜRGE’DE YATIRIMLARIN DURUMU TARTIŞILDI

Yeşilyurt Belediyesi, Yaşlıları Unutmadı!

Darende de Son Kalaycı İşinin Başında

Darende Akova’da Kırmızı Yılan Görüldü

Topsöğüt Konutları Uzlaşma Protokolü Onaylandı

HACIYUSUFLAR’A KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ

TKDK Başvuru Çağrı İlanı Yayımlandı!

Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı

Malatya'da 5 İlçede Sulama Planı Yeniden Ele Alındı

Okul Servis Araçları Denetleniyor

MALATYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

4 Ekimde Hayvanat Bahçesi Ücretsiz

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Malatya Heyeti Bakan Kaçır'ı Ziyaret etti

Efsane Malatyaspor Transfere Başladı

Malatya'da Pide Ekmek 15 Lira Oldu

Akpolat, TEKNOFEST’e Katılan Öğrencilerle Buluştu

Sağlık Meslek Yüksek Okulu Yeni Hizmet Binası Açıldı

Gaziantep’i Liman Şehri Yapacak Dev Proje Başladı

Erkenek de İçme Suyu İsyanı

Pancar Ekicileri Bina Arazisi İhalesine Katılan Olmadı

Malatya'da İri Böbrek Taşı Kapalı Yöntemle Çıkarıldı

Kent Konseyi Kız Öğrencileri Kampa Aldı

Yazıhan Belediyesi 153 Dönüm Alanı Geri Alıyor

DOĞANYOL’DA HİZMET BULUŞMASI

Sualtı Kurtarma Ekibi Hayat Kurtarıyor

Malatya İtfaiyesi 9 Ayda 7 Bin 384 Olaya Müdahale Etti

Erdoğan: 500 Bin Sosyal Konut Yapacağız

'Dünden Bugüne Arslantepe' Konferansı

Ölmeztoprak: Malatya'nın Geleceğini Birlikte İnşa Edeceğiz

Vali Yavuz, Okulların Güvenlik ve Servis Hizmetlerini Ele Aldı

Lösemili Çocuklar İçin ‘Şenlik’ Düzenlendi
