MTÜ ve Girne Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği
Eğitim, 21 Şubat 2022 04:06Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Girne Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde iş birliğine gidilmesini öngören, ortak çalışmaları geliştirme ve desteklemeyi amaçlayan akademik iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu arasında gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen protokol ile ortak araştırma çalışmaları, tıpta uzmanlık eğitimi ve değişimi ile ortak akademik ve ortak bilimsel yayın faaliyetlerinin daha kapsamlı olarak yürütüleceği ifade edilirken, protokol kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Girne Üniversitesi arasında öğrenci ve eğitim personeli değişiminin de önü açılacak. Türkiye ve KKTC arasında da yatırım ve istihdam imkanlarını artırması beklenen protokol ile sosyal projelerin de arttırılması planlanıyor.
Ortak projeler ile gençler için yeni ufuklar açmak hedefinde olduklarını belirten MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak önemli bir tarım alt yapımız var ve fakültelerimizin iş birlikleri ile sağlık ve teknolojik alanda da yenilikçi birçok çalışmamız oldu. Bu çalışmaları geliştirmek için her zaman yeni fikir ve görüşlere ihtiyacımız olacaktır, bu anlamda Girne Üniversitesi ile yaptığımız bu eğitim iş birliği sayesinde ortak çalışmalar yürüteceğiz. Birlikte çalışacak, birlikte üreteceğiz. Öğrencilerimizin teoride aldıkları eğitimleri uygulamaya dökmeleri aşamasında da yanlarında olacağız.” ifadelerine yer verdi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün her iki üniversite açısından da önemli olduğunu belirten Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu tür iş birliği faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Eğitim, 21 Şubat 2022 04:06
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
