Ağbaba: Yazılı Basın Zor Günler Yaşıyor
Siyaset, 27 Ocak 2022 19:49Kağıt ve diğer maliyetlerde büyük ölçüde artış yaşandığına işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba: Türkiyede birçok sektör birçok zorluklar yaşıyor. Ama kimse görmese de basın bunların başında geliyor. Özellikle yazılı basın hem artan kağıt zamları dolayısıyla, hem personel maliyeti dolayısıyla ve diğer herkesi etkileyen elektrik, doğalgaz gibi ürünlerin zamlanması dolayısıyla bir kat daha sorun yaşıyor. dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz İl Yöneticileriyle birlikte Yeni Malatya Gazetesini ziyaret etti. CHP’li heyeti Yeni Malatya Gazetesi Sahibi Bektaş Karaduman ile Yazı İşleri Müdürü Vahap Güner karşıladı.
Karaduman nazik ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teşekkürlerini iletti ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Kağıt altın ve Dolar’dan daha kıymetli”
CHP’li Ağbaba ise ülke ve Malatya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak yazılı basının sıkıntılarını gündeme aktaran Ağbaba; “Türkiye’de birçok sektör birçok zorluklar yaşıyor. Ama kimse görmese de basın bunların başında geliyor. Özellikle yazılı basın hem artan kağıt zamları dolayısıyla, hem personel maliyeti dolayısıyla ve diğer herkesi etkileyen elektrik, doğalgaz gibi ürünlerin zamlanması dolayısıyla bir kat daha sorun yaşıyor. Altından, Dolar’dan çok daha prim yapan gazete kâğıtları. Ayda 4 defa zam geldiğini görüyoruz. Bu yüzden gazetelerin ayakta kalması kolay değil. Bu nedenle Malatya’daki kurumların yerel basına destek olması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir belediyesi, yerel basına belediye meclis kararlarının yayınlanması konusunda çalışma yaptı. Aynı kararı Malatya büyükşehir belediyesinden de beklediğimizi söylemek gerekli. Hem kendilerini duyura bilmeleri açısından, hem halkın haber almasını sağlayabilmek açısından büyükşehir belediyesi bunu yapmalıdır. Gazetecilik çok zor dönemler gördü ama bu dönem geçmiş dönemlerden farklı olan ekonomik bir baskıyla da karşı karşıyasınız.” dedi.
“Fatura kiradan yüksek”
Malatya esnafından gelen şikayetleri de gündeme getiren Ağbaba, “Hem Türkiye’nin, hem Malatya’nın gündemi artan fiyatlar. Bugün esnafı gezdik, elektrik faturaları esnafın aylık kirasını geçmiş durumda. Bir örnek vereyim bir tekel bayi esnafı aylık 2 bin lira kira ödüyor, geçen ayki faturası bin 250 lira bu ayki elektrik faturası 2 bin 900,6 lira. Yada kasap ve şarküteriye bakın, kirası aylık 4 bin 500 lira geçen ayki faturası 3 bin 500 lira, bu ayki elektrik faturası 6 bin 850 lira. Ocak ayı zammı tamamı da hissedilebilmiş değil. Bu sadece elektrikle ilgili mi? Hayır doğalgaz, su da aynı şekilde. Bir başka şey normal BAĞKUR primleri bin 700 liraya yükseldi. Bu fiyatı ödeyecek esnafın sayısı Malatya’da yüzde 10’u geçmez. Topladığınız zaman BAĞKUR primi, doğalgaz, elektrik, su parasını topladığınız zaman ortalama bir esnafın ayakta kalabilmesi mümkün değil. Şimdi iyi zamanı yaşıyoruz, klimalar, buzdolapları çalışmıyor. Birkaç ay sonra özellikle buzdolabında saklanması gereken ürünleri buzdolabı ve klimaların çalışmasıyla beraber fiyatlar artacak. Zamlanmayan hiç bir şey yok.” Diye konuştu.
Siyaset, 27 Ocak 2022 19:49
Yorumlar (0)

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!
