Altınkayısı Bulvarı'ndan, Bostanbaşı'ya 35 Metrelik Yol Açılıyor
Gündem, 04 Ocak 2022 12:59Malatya Büyükşehir Belediyesi, Altınkayısı Bulvarı ile Bostanbaşı mahallesini birbirine bağlayan 35 metrelik yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.
35 metrelik yol güzergâhında devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, “Saraybosna caddesi diye adlandırdığımız 35 metrelik yolda alt temel çalışmalarımızı sonlandırdık. Altyapı ile alakalı diğer kurumların çalışmaları başladı. Altyapı çalışmalarının bitimiyle birlikte asfalt serim çalışmalarımızı yaparak vatandaşımızın hizmetine yolumuzu sunacağız” dedi.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk ise, “Adıyaman karayolundan başlayarak, Bostanbaşı, Yüzakı bulvarıyla birlikte Mıhludut üzerinden Fahri Kayahan Bulvarına bağlanacak yol, şehrin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Çevre yolunda yaşanan yoğunluk alternatif yollara dağılmış olacak ve bu sayede çevre yolu trafiği de rahatlayacak. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Alternatif yollarla birlikte Malatya trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın trafik ve ulaşım sorunun çözülmesi noktasında göreve geldikten sonra gerekli planlamalar ve projeleri yaptık, uygulama çalışmalarına geçtik. Kuzey bölgemizde Anayurt Bulvarı yapıldı ve trafiğe açıldı. Güney bölgemizde de ana artele alternatif caddelerin açılması gerekiyordu. Bu anlamda Danişmend Gazi Bulvarı ve Mıhludut Caddesinden Bostanbaşı Mahallesine bağlanan yaklaşık 13 km’lik bir aks içerisinde güney kuşak yoluna bağlanacak bir aks yapılıyor. Bu yıl içerisinde Güney ve Kuzey kuşak yollarının ihaleleri gerçekleştirildiği takdirde Malatya, trafik açısından da sağlıklı, ulaşımı erişilebilir, huzurlu, konforlu ve zaman açısından da tasarruf edilebilecek trafik akışına kavuşacaktır. Çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Danişmend Gazi Bulvarı diye tabir ettiğimiz yol, Adıyaman karayolunun olduğu alandan Fahri Kayahan bölgesine ve Güney kuşak yoluna bağlantısı gerçekleştirilecek. Ana arter dediğimi karayollarının yolunun kullanılmasının yanı sıra yeni arter yapılarak şehrimizin trafiği rahatlatılmış olacak. Yeni yolumuzun tam anlamıyla açılmamasına rağmen trafik yoğunluğu oluyor. Önemli bir yolu Malatya’mıza kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
.jpg)
Gündem, 04 Ocak 2022 12:59
Yorumlar (0)
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
Şair ve Yazar Bahri Çavuşoğlu Vefat Etti
Karadoğan, Yeşilyurtlular Federasyonu Başkanlığına Aday oldu
Malatya Yeşilyurtspor:, Ağrıspor'a Takıldı: 0-0
Büyükşehir Meclisinde Önemli Kararlar Alındı
Malatya'da Yolcu Taşıma 25 TL. Oluyor
Muhasebecilerden Defter Tutma Yetkisine Tepki
Başkan Geçit: En Güvenli Liman Ailedir
BAŞKAN TAŞKIN, MUHTARLARLA BULUŞTU
Kaybolan Kentin Belleğinde Bir İz Bırakmak…
MASKİ, Arguvan da 114.6 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Yeşilyurt Genç Meclisi Yeni Üyelerini Arıyor
Orduzu Pınarbaşı Gölet Çevresi Temizlendi
