MASKİ YENİ BİR SU KAYNAĞINI KAZANDIRIYOR
Gündem, 27 Aralık 2021 01:34Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün alternatif su kaynakları arayışı neticesinde Beylerderesi mevkiinde bulunan saniyede 1000 litrelik suyun sisteme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Kaynak gözünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatyamız için çok ciddi bir kaynak. Artık, şehrimizin 3. bir alternatif su kaynağı var dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın alternatif su kaynakları ile ilgili verdiği talimatlar sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor. Beylerderesi mevkiinde bulunan yeni içme suyu kaynağı için kısmi kamulaştırma ve kaynak gözesinde iyileştirme çalışmaları başladı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları su kaynağında incelemelerde bulundu.
600 BİN NÜFUSA YETECEK KAPASİTEDE
Yıllardır tek kaynaktan beslenen Malatya’nın 3.’cü kaptaja kavuştuğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bulunan suyun sisteme kazandırılmasıyla birlikte 550-600 bin kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Kaynak gözünde ekiplerimiz çalışıyor. Proje çalışmalarının ardından ihale yapacağız. Gündüzbey ve Beylerderesi 1. kaptajdan olası bir sıkıntıda bu kaynağımızı devreye alacağız. Çok ciddi bir kaynak. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın yeni alternatif kaynaklarla ilgili kesin talimatları vardı. Bizlerde su arayışına yoğunlaştık. Neticede Malatyamızın geleceği için önemli bir kaynak. Saniyede 1000 litre civarında. Gerekli tahlille laboratuvarımızda yapıldı. Gündüzbey Kaptaj suyu ile birebir örtüşüyor. Bu şehrimizin alternatif su kaynağıdır. Gelecekte Malatyamızın 50-60 yılını kurtaracak kaynak. Kısa bir zaman içinde ihalesini yapacağız. Hızlı bir şekilde Malatyamıza kazandıracağız” diye konuştu.
Gündem, 27 Aralık 2021 01:34
Yorumlar (0)

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi

Milletvekili Ölmeztoprak, DSİ. Yatırımlarını İnceledi

AK Parti Malatya İl Yönetimi Toplandı

Başkan Sadıkoğlu’ndan milletvekillerine mücbir sebep çağrısı!

MORMAŞ, MALATYA'NIN MARKA KURULUŞU OLDU

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi
