Malatya TSO ile Diyarbakır TSO kardeş Oda oldu
Ekonomi, 25 Aralık 2021 17:19Malatya TSO ile Diyarbakır TSO arasında imzalanan kardeş Oda protokolü töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya sanayimiz her geçen gün büyüyor, Diyarbakırlı iş insanlarını ilimize yatırıma davet ediyorum. Malatya olarak en önemli avantajımız beşeri sermayemiz dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Malatya TSO’da düzenlenen protokol programına Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, Malatya TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, iki odanın yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.
“DİYARBAKIR TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN”
Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin en önemli kentlerinin başında yer aldığını ifade ederek konuşmasına başlayan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin ve bölgemizin gelişimi, kalkınması birlik ve beraberlikle mümkün. Bu nedenle Malatya TSO olarak, doğu ve güneydoğu bölgelerimizdeki tüm oda ve borsaları kardeş olarak, yol arkadaşı olarak görüyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasını bizler birlikte gerçekleştireceğiz. Diyarbakır’da son yıllarda yaşanan olumlu gelişmeleri Malatya iş dünyası olarak yakından takip ediyoruz. Diyarbakır TSO’nun, özellikle de Mehmet Başkanımızın ortaya koyduğu vizyonun Diyarbakır’a ve bölgesine önemli fayda sağladığının şahidiyiz. Bizler Diyarbakır’a her gittiğimizde kendimizi yabancı hissetmiyor, kendi ilimizde gibi hissediyoruz. Bu manevi bağı bugün kardeş oda protokolüyle resmiyete dökeceğiz” dedi.
“MALATYA OLARAK EN ÖNEMLİ AVANTAJIMIZ BEŞERİ SERMAYEMİZ”
Malatya ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında Diyarbakır heyetine bilgiler veren Başkan Sadıkoğlu, “Her ilin yatırımcıya sunduğu çok önemli avantajlar var. İki ilimizde 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Sınır kapılarına yakınlığı dolayısıyla Diyarbakır’ın Ortadoğu pazarı hedefi bulunan firmalarımız için önemli fırsatlar barındırdığını biliyoruz. Malatya olarak en önemli avantajımız beşeri sermayemiz. İki ilin avantajlarından faydalanmak isteyen üyelerimizin stratejik ortaklık kurması bizleri de memnun edecektir. Malatya’mızda 2 organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Özellikle son yıllarda 1’inci OSB’mizin ek bölgesine yapılan yatırımlar hem ihracat hem de istihdam konusunda yüzümüzü ağartıyor. Göreve geldiğimiz 2018 yılından bu yana nitelikli firmalara yaptığımız yer tahsisleri ile 3 yılda ek 17 bin istihdamın önünü açtık. 32 yıllık tarihinde 22 bin istihdamı olan Malatya Sanayisinde hedefimiz, 4 yılda aynı rakamı yakalamaktır” diye konuştu.
“CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRAN İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Diyarbakırlı iş insanlarını Malatya’ya yatırıma davet eden Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Ülkemizle paralel Malatya’mız da son birkaç aydır Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran ihracat gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz Kasım ayında 47 milyon dolar ihracat ile tarihimizin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdik. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre; tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren 11 il arasına girdik. Hedefimiz, daha çok yatırım, ihracat ve istihdam. Diyarbakır TSO’nun tüm yönetim kurulu üyelerini ve meclis üyelerini, bu hedefimize katkı sunmaya davet ediyorum. Bu konuda atacağınız her adımın destekçisi olacağımızı bilmenizi isteriz”
“ATACAĞIMIZ İMZALAR ODALARIMIZA DEĞER KATACAK”
Kardeş oda protokolünün iki Odaya önemli değerler katacağının altını çizen Başkan Sadıkoğlu, “İllerimizin ve üyelerimizin ekonomik olarak kalkınması ve büyümesi, biz Odaların birlikte hareket etmesinden geçiyor. Kuruluş tarihi 1883’lere dayanan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan edineceğimiz bilgi birikiminin oldukça fazla olduğunun farkındayız. Hiç şüphesiz ki atacağımız imzalar Odalarımıza da önemli değerler katacak. Kardeş Oda Protokolümüzün, Odalarımıza şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“OĞUZHAN BAŞKANIMIZ BİZLERİ TOBB’DA TEMSİL EDİYOR”
Malatya TSO ile var olan sıkı birlikteliği kardeş oda protokolü ile resmiyete dökeceklerini ifade eden Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Başkanımız Doğu ve Güneydoğu illerinin Oda ve borsalarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki temsiliyetini yapıyor. Yani bizleri orada temsil ediyor. Bizler hazırladığımız dosyaları ve iletmemiz gereken konuları TOBB Başkanımızdan önce Oğuzhan Başkanımız ile istişare ediyoruz. Yaklaşık dört yıldır sadece bizlim değil bölgemizdeki tüm Odaların Ankara’daki temsilini en iyi şekilde yapan bir arkadaşımız. Eğer bugün bölgedeki Oda ve borsalar hızla kendilerini geliştiriyorsa, ortak deklarasyonlar yayınlıyorlarsa bunun en büyük sebeplerinden biri de Malatya TSO başkanımızın gayretidir. Bugün imzalayacağımız kardeşlik protokolünün önericisi de mimarı da kendisidir. Malatya gastronomisi çok güçlü bir mutfak. Bunu yakından biliyoruz. Diyarbakır TSO olarak düzenlediğimiz Gurme Fuarı’mızın ikincisinin onur konuğu Malatya TSO olmuştu. O gün çok ciddi bir katılım sağlamışlardı. O günden sonra Odalarımız yöresel ürünlere coğrafi işaret alma konusunda yoğun mesai verdi. Diyarbakır ve Malatya TSO’ları olarak coğrafi işaret alan ve başvuruda bulunan en büyük Odalarız diyebiliriz. Bugün imzalayacağımız kardeşlik oda protokolümüzün iki Odamıza hayırlı olmasını diliyorum. Kağıt üzerinde değil uygulamaya geçmesi için gerekeni yapacağımızı buradan söz veriyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından oda başkanları tarafından kardeş oda protokolü imzalandı.
Ekonomi, 25 Aralık 2021 17:19
Yorumlar (0)

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!
