Melekbaba Gençlik Merkezi Faaliyetlere Başladı
Gündem, 17 Aralık 2021 15:32Malatya Valisi Aydın Baruş, faaliyete geçerek çevre mahallelerin çocuklarına hizmet vermeye başlayan Melekbaba Gençlik Merkezini inceledi.

Gençlik Merkezinde Vali Baruş’u Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve Mahalle Muhtarı Ali Demir karşıladı. Gençlik merkezinde aktif hale getirilerek faaliye geçen bölümleri ziyaret eden Vali Baruş, antrenman yapan çocuklarla badminton oynadı. Onların istek ve dileklerini dinleyen Vali Aydın Baruş, bazı eksikliklerin giderilmesi hususunda yüklenici firma ve diğer yetkililerle görüşerek onlara hızlı bir şekilde tamamlanması yönünde talimat verdi.
Kompleksin faaliyet alanındaki detayları ve yapımı devam eden diğer eklentileri hakkında Vali Baruş’a bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan; “Melekbaba Gençlik Merkezi yaklaşık 6000 m2 alana sahip ve Türkiye’nin en büyük gençlik merkezlerinden birisidir. Türkiye’nin ilk spor temalı gençlik merkezidir. Merkezimizde gençlerin faydalanacağı 5 adet spor salonu, açık yüzme havuzu, inovasyon, el sanatları, müzik, akıl zeka oyunları atölyeleri, has oda, sinema, kafeterya, kitap kafe gibi bir çok sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanlar mevcuttur. Gençlik merkezinde Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyeleri kapsamında; badminton, tekvando, güreş, masa tenisi, voleybol, jimnastik, yüzme, karate, halkoyunları, hazırlık kursları (askeri okul, beden eğitimi, polis okulu); kişisel gelişim atölyeleri kapsamında (akıl zeka oyunları); güzel sanatlar atölyesi kapsamında (müzik, resim); kitap okuma halkaları, gönüllülük çalışmaları gibi bir çok faaliyetler yapılmaktadır. Bu faaliyetlerden 700’e yakın genç faydalanmakta olup, bu sayı her geçen gün artmaktadır” dedi.
Vali Baruş ise; “Melekbaba ve çevre mahallelerimizde yaşayan çocukları bu merkezimize davet ediyoruz. Ailelerinde çocuklarını merkezimize yönlendirmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz burada sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak zararlı alışkanlıklardan uzak kalacaklar. İnanıyorum ki buradan aldıkları eğitim ile ilerleyen yıllarda büyük sporcular, önemli insanlar yetişecek. Zaten şampiyonlarımız da buralardan çıkıyor” dedi.
Gündem, 17 Aralık 2021 15:32
Yorumlar (0)

Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor

Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü

Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil
