ÇARMUZU MAHALLESİ SULAMA SUYU HATTI YENİLENİYOR
Gündem, 11 Aralık 2021 20:46Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesi Çarmuzu Mahallesinde imar alanı içinde kalan sulama suyu hattının yer değişikliğini gerçekleştiriyor.
MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve Çarmuzu Mahalle Muhtarı Ali Berktaş yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını aktaran Çarmuzu Mahalle Muhtarı Ali Berktaş, “Burası yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda sulama ve yağmursuyu hattıydı. Yaka, Çarmuzu, Hatunsuyu Mahalleleri sulama suyunu buradan temin ediyordu. İmardan dolayı bir bölümü inşaat alanında kalıyordu. MASKİ Genel Müdürlüğümüze yaşadığımız mağduriyeti bildirdik. MASKİ ise hemen çalışmalara başlayarak hattın yerini değiştiriyor. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert ve ekibine teşekkür ederim” dedi.
MERT: BİN METRELİK HAT YENİLENİYOR
Mevcut sulama suyu hattının imar sınırları içinde kaldığını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, vatandaşların mağdur olmaması için hattın deplase edildiğini aktardı. Mert, “Çarmuzu, Kaynarca ve bu bölgenin sulama suyu hattı Babuktu deresinden karşılanıyor. Mevcut sulama hatları imardan dolayı vatandaşın parsel alanı içinde kaldı. Bundan dolayı da hem sulama konusunda hem de hattın geçtiği bölgelerde birçok vatandaşımız mağduriyet yaşıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda 1000’lik hattımızı tamamen yeniliyoruz. Yaklaşık bir kilometrelik bir hatta 1000’lik borular inşa edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti.
Gündem, 11 Aralık 2021 20:46
Yorumlar (0)
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
Kulaçlar Gazze İçin Atıldı!
'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
