Şire ve Buğday Pazarında Dükkan Fiyatları Belirlendi
Ekonomi, 10 Aralık 2021 12:56Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dünya kayısı başkenti Malatyada ilimiz ve ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayan kayısı ile ilgili örnek bir proje hayata geçiriliyor. 7 tip modelden oluşan ve en küçüğünün 123 m2, en büyüğünün ise 660 m2 olduğu, 464 dükkân ile ilgili olarak Başkan Gürkan, ortalama m2 birim fiyatlarını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şire Pazarı ve Buğday Pazarı hakkında bilgiler vererek dükkânların ortalama metrekare birim fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Kayısı Merkezi projemizi hayata geçirmeden açık ihale usulü ile ihalesini gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz ihaleyi %25 karla MESTON Şirketimiz aldı. Bu %25 karı da o zaman %20 enflasyon ve %5 karla ifade ederek açık, şeffaf bir şekilde ihalemizi gerçekleştirdik. Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarındaki dükkânların metrekare birim fiyatları MÜSİAD, MİM-DER, Yeminli Yapı Denetim Büroları ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından istişare halinde alınan ortak rakamlar neticesinde belirlenmiştir.
BUĞDAY PAZARINDA M2 7 BİN 200 TL.
Buğday Pazarında toplam arsa alanımız 100 bin metrekare, inşaat alanı 32 bin 175 metrekare, satışa konu inşaat alanı 30 bin 175 metrekare toplam peyzaj alanı 25 bin metrekare ve satışa konu olan dükkân sayısı ise 145 adettir. Buğday Pazarındaki dükkânların 1 Şubat 2022 tarihine kadar olan metrekare birim fiyatları ortalama olarak 7 bin 200 liradır.
Yeni Şire Pazarındaki toplam alanımız 236 bin metrekare, dükkân alanı 74 bin 825 metrekare, Karşılama merkezi 10 bin metrekare, Açık Pazar ve Sosyal alanlar 10 bin 451 metrekare, 100 adet emanet deposu 17 bin 285 metrekare olmak üzere toplam inşaat alanı 112 bin 561 metrekaredir. Toplam peyzaj alanı 60 bin metrekare ve Satışa konu dükkân sayısı ise 464 adettir.
ŞİRE PAZARINDA M2 7 BİN 600 TL.
Şire Pazarı esnaflarımızla da dükkân fiyatları ile ilgili olarak gerekli fikir alışverişinde bulunarak tüccarımızın hak ve hukukunu koruma noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir kar düşünmeden sadece Malatya’mıza güzel bir merkez kazandırılması noktasında Belediye olarak yaptığımız bir fedakârlıktır. Şire Pazarındaki dükkânların 1 Şubat 2022 tarihine kadar olan metrekare birim fiyatları ise ortalama olarak 7 bin 600 lira olarak belirlendi.
Bu belirlenmiş olan fiyatlar Aralık ve Ocak ayları için geçerlidir. Ondan sonraki süreçte de yeniden bir durum değerlendirilmesi ve inşaat maliyet değerlendirilmesi yapılacaktır. Dünya Kayısı Merkezinin Malatya’mıza, Ülkemize ve Kayısı Ticareti ile uğraşan üreticilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ekonomi, 10 Aralık 2021 12:56
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
