Yeşilyurt'ta 'Askıda Çorba' İkramı Başladı
Gündem, 30 Kasım 2021 09:32Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İhtiyaç sahibi vatandaşlar için Gedik ve Barguzu Sosyal Tesisleri ile Yöresel Ürünler Çarşısında Askıda Çorba ikramına başladıklarını açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi, ‘ Emanet Ekmek’ projesinden sonra ‘Askıda Çorba’ projesini de başlattı.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla; Yeşilyurt İŞGEM Şirketi tarafından işletilen Gedik ve Barguzu Sosyal Tesislerin yanı sıra Yöresel Ürünler Çarşısında startı verilen ‘Askıda Çorba’ projesi, Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçti.
Proje sayesinde; Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmet veren sosyal tesislerden faydalanan duyarlı vatandaşlar ve hayırseverler, yerleştirilen dijital ekranlara istedikleri kadar çorba bağışlayabilecekler. İhtiyaç sahibi vatandaşlarda şu anda üç ayrı tesiste başlayan ancak ilerleyen zamanlarda sayısı artacak olan işletmeler ve lokantalara giderek ücretsiz bir şekilde çorbalarını içebilecekler.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine geldiği Yöresel Ürünler Çarşısında ‘Askıda Çorba’ projesi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerine ‘Askıda Çorba ‘ projesini de ekleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların yemek ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vereceklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yardımlaşma ve dayanışma ruhu her zaman ön planda olan güzel kentimizin bu zenginliğini bizlerde yeni ve farklı projelerle gözler önüne sermeye devam ediyoruz. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif-inden aldığımız büyük ilham ve güçle birlikte başarıyla yürüttüğümüz sosyal yardımlaşma hizmetlerimize ‘Askıda Çorba’ projemizi de ekledik. Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçen bu proje aracılığıyla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz çorba hizmeti vereceğiz. Belediyemizin iştiraklerinden Yeşilyurt İŞGEM tarafından işletilen Gedik ve Barguzu Sosyal Tesislerimizin yanı sıra Yöresel Ürünler Çarşımız da ilk olarak başlattığımız bu yeni projemiz sayesinde hayırseverler tarafından bağışlanan çorbalar, talep eden ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ücretsiz bir şekilde verilecektir. İlk olarak üç ayrı tesisimizde hayata geçen bu projemize destek vermek isteyen işletmeler, lokantalar ve çorbacılarımıza yerleştireceğimiz dijital ekranlar sayesinde bu hizmetten yararlanmak isteyenlere daha hızlı bir şekilde ulaşmış olacağız.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt’ta ki 120 fırında başarıyla devam eden ‘Emanet Ekmek’ projesiyle ayda yaklaşık 150 bine yakın ekmeğin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını hatırlatan Başkan Çınar, “ İlçemizin farklı noktalarında hizmet veren fırınlarımızın büyük destekleriyle başarıyla yürüttüğümüz ‘Emanet Ekmek’ projemize gösterilen yoğun ilginin ‘Askıda Çorba’ projemize de yansıyacağını ümit ediyoruz. Fırın sahiplerimizin ve hayırseverlerimizin sahiplenmesi neticesinde çok güzel sonuçlar aldığımız ‘Emanet Ekmek’ projemizde olduğu gibi ‘Askıda Çorba’ projemiz ile de bu sefer hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aramızdaki gönül köprülerimizi daha sağlam hale getireceğiz. Tabii ki burada önemli olan bağış yapan ile bu yardımı alanının birbirini görmemesidir, kimin ne kadar yardım yaptığı da bilinmiyor. Belediye olarak sadece organizasyonu yapıp, yönlendirici görev üstleniyoruz. Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’ta hayata geçen ‘Askıda Çorba’ projesiyle toplumda farkındalık oluşturan hizmetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Şu anda sadece üç tesisimizde başlattığımız bu projemizi yaygınlaştırmak için gerekli hazırlıkları başlattık. İlerleyen süre zarfı içerisinde farklı işyerlerinde de bu hizmetleri vereceğiz, personellerimiz talep eden işyerlerine dijital ekranları yerleştirecekler. Hayırseverlerimizin katkılarıyla güzel ve verimli sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyorum. Davetimiz üzerine Yöresel Ürünler Çarşımıza gelen eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci’ye de projemiz hakkında bilgiler paylaştık. İlçemizde ki bu ve benzeri tüm projelerin başarıya ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Vekilimize şahsım ve hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 30 Kasım 2021 09:32
Yorumlar (0)

İHA Malatya Temsilciliğine Hasan Eryılmaz Atandı

Babacan: Toplumun Her Kesimi Dinlenecek

Malatya Milli Voleybol Maçına Hazır

Hekimhan Bakllıkaya Derneği Genel Kurulu Yapıldı

VOLEYBOL LİSESİ’NE 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLECEK

Turgut Özal Üniversitesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

MALATYA DA 12 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Kaçak Hafriyatla Mücadele Başlatıldı

Doğanşehir'de Karabuğdayın Hasadı Yapıldı

Doğanşehir'de Karabuğdayın Hasadı Yapıldı

Battalgazi’de Günlük 200 Ton Atık Bertaraf Ediliyor

Geçit: Güçlü Bir Şehir, Güçlü Kırsalla Var Olur

Geçit: Güçlü Bir Şehir, Güçlü Kırsalla Var Olur

Malatya'da bir ayda 76 bin 993 Yolcu Uçtu

Prof. Dr. Metin Sözen, Günpınar’da Anıldı

Gürpınar'da Kütüphane var Okuyucu Yok

Darende 'de Yangın Tatbikatı Yapıldı

KINACI: TÜRKİYE’DE ALTYAPI MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI KURULMALI

Geçit: Horata Bölgesi Yeşilyurt İçin Önemli

Tarihi Kırkgöz Köprüsü...

Arslantepe'de Malatya Beyliği Kralı Sulumeli

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 1,5 YILDA YAPTIKLARINI AÇIKLADI

Vatanseverlerden Yaz Kur'an Kursları Buluşması

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE KONUŞMA TERAPİSİ

Yeşilyurtspor'da Sorunlar Çözüldü

Pütürge'de Bal Festivali Yapılacak

Bir Zamanlar, Malatya'nın Medar-ı İftiharıydı

Milli Voleybol Maçında Ulaşım da Ücretsiz olacak

Kaptan Spor, Yurt Dışına Forma Satıyor

Sağlık Müdürü Darende'yi Ziyaret Etti

Sadıkoğlu: Açlık, zulüm ve ölüm tüm insanlığın ayıbıdır

İkizce TOKİ'de ‘Yeşilyurt'ta Yaz Akşamları’ Yaşandı

Battalgazi'de Geleneksel Oyunlara İlgi

Ağbaba: Depremzedelere Eşya Yardımı Verilmedi

Ağbaba: Depremzedelere Eşya Yardımı Verilmedi

Vatanseverler Derneğinden Yaz Kur'an Kursları Buluşması

Kayısı Geliri 377 Milyon Dolara Geriledi

Akçadağ'da Orman Arazilerini Değerlendirme Projesi

Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı
