Down Sendromlular Kafeteryası 3 Aralıkta Hizmete Giriyor
Gündem, 22 Kasım 2021 07:58Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirilecek olan Down Sendromlu bireylerin çalışacağı Gülen Yüzler Kafenin protokolü imzalandı.

3 Aralık 2020 Engelliler Günü gelen talep üzerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açılması için talimat verdiği Down Sendromlular kafeteryası hayata geçiyor. Toplumda farkındalığın oluşması ve engelli bireylerin sosyal hayata adapte olabilmeleri için gerçekleştirilen proje kapsamında Down Sendromlular kafeteryası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü faaliyete başlayacak.
Yapılan protokol çerçevesinde sanat sokağında açılacak olan ve 8 engelli bireyin çalışacağı ‘Gülen Yüzler Kafe’nin protokolü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman tarafından imzalandı.
Down Sendromlular için yapılan sosyal sorumluluk projesinin detayları hakkında bilgiler veren Hibeler Şube Müdürü Bayram Uzun, “3 Aralık 2020 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi tarafından organize edilen bir programda Down Sendromlu aileler çocuklarının zaman geçirebilecekleri, sosyal hayatın içerisinde olabilecekleri bir kafe talebinde bulunmuşlardı. Sayın Başkanımız bu talebi olumlu karşılamaları sonucunda İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz proje doğrultusunda korumalı işyeri programı statüsünde BELSOS AŞ. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve MADEM işbirliğiyle projemizi gerçekleştirdik. Proje kapsamında toplamda 11 personel istihdam edilecek. Bu istihdamlardan 8’i Down Sendromlu kardeşlerimiz olacak. Bu sayede Down Sendromlu çocuklara çalışma olanağı sağlanacak, sosyal hayata katılımları sağlanacak. Bu projede bizlere destek olan İŞKUR İl Müdürüne ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Projenin paydaşlarından olan BELSOS Genel Müdürü Zerrin Palancı ise, “3 Aralık 2021 Engelliler Gününde açılacak olan kafemizde Down Sendromlu kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. Hem bu çocuklarımızın topluma kazandırılması hem de sosyal yaşantılarında bir arada olmak adına sosyal yönlü bir kafe olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ve İŞKUR ile birlikte yürütmüş olduğumuz bir proje. Bu projede desteği olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin ortaklarından İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman’da, “Bu projede emeği geçen ve özellikle engellilere karşı olan muhabbeti, sevgisi Malatya tarafından bilinen başkanımızın bu girişimi İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından sevinçle karşılanmıştır. Korumalı işyeri kapsamında özellikle Down Sendromlu kardeşlerimizin daha fazla katılımıyla sağlanacak olan engelsiz kafeterya projesinde bizlere müracaat edildiğinde İstanbul ve Ankara gibi illerde vardı ama doğu ve güneydoğuda bu projeleri görmemekteydik. Bu bizlere güzel bir örnek oldu. Malatya açısından, İŞKUR açısından, Büyükşehir Belediyemiz açısından güzel oldu. İŞKUR olarak bir yıl boyunca kafeteryada çalışanların maaşları asgari ücret düzeyinde ödenecek. İnşallah bu proje örnek olur. Başta Sayın Başkanımıza ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin devamının geleceğini ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.
Proje kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kafeteryanın açılacağını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gerek proje birimimiz, gerek BELSOS şirketimiz ve gerekse İŞKUR İl Müdürlüğümüz güzel bir birliktelik ve paydaş olma örneği sergilediler. Sosyal projeler kapsamında Malatya’daki özellikle engelli vatandaşlarımızın istihdam edilmesi ve meslek edindirilmesi noktasında ayrıca sosyal bir projenin hayata geçirilmesi noktasında büyük gayretler gösterdiler. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun bir gerçeğidir. Yasal metinler içerisinde engelli vatandaşlarımızın istihdamıyla ilgili istihdam zorunluluğu bulunmaktadır. Bununla ilgili şirketlerimizde ve birimlerimizde bu istihdamları gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımız için bir kafenin olması noktasında özellikle 2020 yılı Aralık ayı içerisinde engelli kardeşlerimizin bizlere olan talebini İŞKUR İl Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa yaptığımız proje kapsamı içerisinde değerlendirilmesini arzuladık." dedi.
Gündem, 22 Kasım 2021 07:58
Yorumlar (0)

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi

GastroAntep Festivali için geri sayım başladı

Göbekli Tepeyi Bulan Adam

GÜRCİSTAN: 2 TÜRKİYE: 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan 300. Bininci Konut Kurasını Malatya'da Çekecek

Kayısı İhracatı da Geliri de Düştü

SULTANLAR YARI FİNALDE... TÜRKİYE: 3 ABD: 1

İş Bankası Malatya da 80 Adet Lojman Yapıyor

Eğitim Bir-Sen: Resen Atamalar Bakanlıktan Kaynaklanıyor

Hasançelebi'de Altın Arayan Madencilere Tepki

Malatya Çarşı da Dükkan Kuraları Çekilişi Ertelendi

Malatya'da Çekilecek Konut Kuraların Tarihi Belli Oldu

Yeşilyurtspor da Hedef Şampiyonluk

Malatya'da Tereyağı Üreten 4 Firma İfşa Edildi

12 Dev Adam durdurulamıyor!

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında Görev Değişimi

Darende de ki Kazadan Faciadan Dönüldü

Malatya Çarşısı Cumhurbaşkanını Karşılamaya Hazırlanıyor

Yeşiltepe'de Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 Maddeyi Onayladı

DAİMFED Sanayi alanı için dönüşüm projesi hazırladı

Yeşilyurtspor, Yeni Malatyaspor'u Eledi: 5-0

ARAPGİR 2. MOR REYHAN HASADINA HAZIRLANIYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Yeşilyurt’ta Parklar ın Onarımı Yapılıyor

Keskin: Kırtasiye Kırtasiyeciler de Satılmalı

BAŞKAN TAŞKIN’A KAPALI ÇARŞI TEŞEKKÜRÜ
