Malatyadaki konutların yüzde 85i sigortalanmayı bekliyor
Ekonomi, 17 Kasım 2021 11:35Toplam 165.690 konutun bulunduğu Malatyada, konutların yüzde 85i sigortalanmayı bekliyor. Dünya ile birlikte Türkiyede de son dönemde hızla artan doğal afetlere yönelik önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün; En değerli yaşam alanımız olan evlerimizde, riskleri güvence altına almanın yolu konut Sigortasından geçiyor dedi.
Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, Türkiye’deki konut sigortası sahipliğinin mevcut durumuna ilişkin bilgi verdi. Konut sigortasının, kişilerin evlerinde karşılaşabileceği hasarlara karşı güvence sağlayan bir ürün olduğunun altını çizen Örkün; hem kiracıların hem de ev sahiplerinin konut sigortası sahibi olabileceğini ifade etti. Örkün, yangından hırsızlığa, depremden tesisat arızası veya cam kırılmasına kadar birçok sorunun yol açtığı maddi hasarları karşılayan konut sigortasının, Türkiye genelindeki sahiplik oranının yüzde 18 civarında olduğunu söyledi.
Son dönemde Türkiye’de yaşanan sel ve yangın felaketlerini hatırlatan Örkün; “Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. İklim krizleri nedeniyle gelecek yıllarda aşırı sıcaklıkların ve aşırı yağışların daha sık görülmesi muhtemel. Pandeminin de etkisiyle daha fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizde, irili ufaklı birçok riskin meydana gelmesi olası. Bu nedenle en değerli yaşam alanımız olan evlerimizde riskleri güvence altına almak daha fazla önem kazandı” dedi.
Allianz’dan Malatya’ya özel sigorta çözümleri
Allianz Türkiye olarak farklı tercihlere yönelik üç farklı plan dâhilinde Yuvam Sigortası’nı sunduklarını belirten Örkün; “Malatya ili özelinde bakıldığında toplam 165.690 konutun sadece yüzde 15’inin sigortalı olduğunu gözlemliyoruz. Dolayısıyla ildeki konutların çok büyük çoğunluğu sigortalanmayı bekliyor. Ekonomik, standart ve kapsamlı paket seçeneklerimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm alanlarda özel çözümler üretiyoruz. Ayrıca müşterilerimiz, ürüne ek olarak kombi/klima bakımından halı/koltuk yıkamaya kadar birçok kolaylaştırıcı asistans hizmetinden de faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 17 Kasım 2021 11:35
Yorumlar (0)
Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
Malatya'da Tartışılan Yapı Az Hasarlı Çıktı
Ağbaba; Arapgir Kara Yolu İhmal Edildi
Başkan Sami Er Yazarlarla Bir Araya Geldi
MİAD Başkanı Yunus Akdaş Yeniden Seçildi
BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
