Cumhuriyetin 98. Yıl Dönümü Törenlerle utlanıyor
Gündem, 29 Ekim 2021 12:19Malatyada Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Çelenk Sunum Töreniyle Başladı

Malatya’da Cumhuriyet´in 98. yıl dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Aydın Baruş şunları belirtti:
“Aziz Atatürk, Kahraman Türk milletinin tarihin altın sayfalarına kanlarıyla yazdığı Kurtuluş Destanının zafer tacı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünde manevi huzurunuzda bir araya gelmenin onurunu yaşıyoruz. 20. yüzyılın başlarında dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yönetmek için dünyayı kana bulamaktan çekinmeyen sömürgeci güçlerin vatanımıza uzanan namert elleri, müstesna liderliğinizle küllerinden yeniden doğarak şahlanan Necip milletimiz tarafından kökünden kırılmıştır.
Onlarca yıl kesintisiz devam eden savaşlar, yokluk ve sefalet nedeniyle yok olmanın eşiğine gelmiş Aziz Milletimiz, açtığınız bağımsızlık sancağı etrafında kenetlenerek, vatanın dört bir yanını saran düşmanları yurdundan kovmuş, hiçbir şart altında boyun eğmeyeceğini ve teslim alınamayacağını tüm cihana bir kez daha ilan etmiştir. Kurtuluş Savaşında ölümüne verilen amansız mücadelesiyle istiklal ateşini yeniden yakan Aziz Milletimiz, 29 Ekim 1923’te önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile yepyeni ve muasır bir devlete kavuşmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti, bitmek bilmeyen savaşlar nedeniyle harap olmuş ülkemiz ve bitap düşmüş milletimize yeni bir ruh kazandırarak liderliğinizde gerçekleştirilen kalkınma seferberliği sayesinde kısa sürede dünyanın seçkin devletleri arasında yer almıştır. Muasır medeniyetler hedefine ulaşma yolunda ilkelerinizi rehber alarak çalışan Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıldönümünde Türkiye’yi bölgesinin ve dünyanın sayılı güçlerinden biri yapmayı başarmıştır.
Cumhuriyet Yönetiminde gerçekleştirilen sosyal ve iktisadi reformlar sayesinde Milletimizin şuurunda yükselen egemenlik bilinci demokrasimizin sağlam temellere kavuşmasını ve güçlenmesini sağlamıştır. Cumhuriyet Rejimini halkımızın benliğinde perçinleyen bu bilinç, Milli İradeyi esaret altına almaya çalışanlara karşı Türk Milleti’nin en büyük manevi gücü olmuştur. Malatya halkı olarak, bizlere miras bıraktığınız ilkelerden ilham alarak, Cumhuriyetimizin 98 yıllık kazanımlarının bizlere verdiği güven ve cesaretle, birlik ve beraberlik halinde geleceğe umutla yürümeye devam ediyoruz.
Zat-ı Alinizin ve bu mukaddes vatanı bize miras bırakmak için canlarını feda eden atalarımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için kararlılıkla ve yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu kutlu günde, Cumhuriyeti ve Türk Vatanını bizlere miras bırakarak bu topraklar üzerinde onurlu bir hayat sürmemizi sağlayan sizi ve bağımsızlığımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”
Gündem, 29 Ekim 2021 12:19
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
