AĞBABA: YEŞİL MALATYA ADI TARİHE KARIŞTI
Siyaset, 17 Eylul 2021 10:00CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Salman Şahbaz, Hoca Ahmet Yesevi Muhtarı Orhan Ünalır, Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük, Topsöğüt Mahalle Muhtarı Mehmet Emin İşler, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci ve Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile sohbet edip mahalle sorunlarını değerlendirdi.
Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Muhtarlığını ziyaret eden Ağbaba, Muhtar Orhan Ünalır’la görüşmesinin ardından mahallenin sorunlarını ilişkin şunları söyledi:
“Belediye çimentocuları, odun kömür satan insanlara yer gösterip şehrin dışına almıştı. Hurdacı esnafa da belediyenin bir yer göstermesi gerekiyor. Burası bir tezat yaşanıyor. Bir tarafta yeni yapılan güzel binalar, diğer tarafta hiç ayak basılmamış eski evler var. Bir merkezin gelişmesi belediyenin oradaki düzenlemeleriyle mümkün olabilir. Çevreyolu altı dediğimiz yerde imarla ilgili problemler var, bakış açısı sorunlu. Buraya doğalgaz verilmemesi ‘buradan gidin’ demek. Malatya imar olarak büyük bir yoksullukla karşı karşıya. Çevre yoksulluğu var. Örneğin Tecde civarına bakın, çok katlı binalar yapılarak meyve ambarımız yok edildi. Oranın 10 yıl önceki haline bakınca ‘Yeşil Malatya’ isminin tarihe karıştığını görebilirsiniz. Demek ki burada yetkililerin rantı yok, olsaydı burayı da büyütürlerdi. Yeşil alanı TOKİ’ye veriyorlar. Bunun karşılığında Yeşilyurt Molla Kasım Mahallesinden 200 dönüme yakın yer alıyorlar. Mahallelinin bu durum karşısında bir düşünmesi lazım. Bunu düşman düşmana yapmaz. TOKİ şimdi yeşil alanı mahallenin alanından kesecek. Yeşilyurt Belediyesi rant için sizin yeşil alanınızı başkalarına peşkeş çekiyor. Yeşil alanı satanlar, imar olursa yeni alanları sizin bahçenizden kesecek.”
“Mahallemizde büyük sorun var, siyaset yapmıyoruz, hizmet istiyoruz”
Ağbaba’yla görüşen Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır, “Hoca Ahmet Yesevi’yi kale almıyorlar. Doğalgaz konusunda büyük sorun çekiyoruz. Yaka’ya, Dilek’e doğalgaz hattını bizim mahalleden geçiyor. Ama buradaki insanların üçer dörder katlı evleri olmasına rağmen doğalgazı vermiyorlar. Kentsel dönüşüm yine öyle. Buraya birileri düğmeye basıp rant elde etmeye çalışıyorlar. Mahalleye 380 daire yapıldı. Hurdacılar nedeniyle vatandaşlar camlarını açamıyor. Buraya Engelsiz Yaşam Merkezi yapıldı ama mahallede her türlü engel var. Meclis üyesi arkadaşlar dile getirdi ama hurdacı sorununu da çözemediler. Belediyede bir hantallık ve yorgunluk var. Siz milletvekilimiz bize çok yardımcı oldunuz, ziyarete de geldiniz ama başka kimseyi göremedik. Burada siyaset yapmıyorum, bizim mahalle yoğun bakımlık oldu, bizi de artık servise alsınlar” dedi.
Muhtarlık ziyaretlerinin ardından Ağbaba şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu ve yurttaşların sorunlarını dinledi.
.jpeg)
Siyaset, 17 Eylul 2021 10:00
Yorumlar (0)
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
