MERT: İÇME SUYUMUZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Gündem, 11 Eylul 2021 19:34Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Memet Mert, "içme suyu konusunda yanlış bir algı var Malatya olarak içme suyumuza sahip çıkmalıyız" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Memet Mert, Malatya’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarıyla Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya; Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya Temsilcisi Kemal Deniz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duran Özkan, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.
MERT: SALGINLARI MASKİ’YE MAL ETMEK DOĞRU OLMAZ
Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Malatya’nın suyuna herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda alt yapı ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını belirten Mert, “Su yönetimi hayati bir konudur. MASKİ Genel Müdürlüğü görevine yeni başladım. Ekibimizle birlikte sahaya çıkarak, Malatya’mıza hizmet edeceğiz. İçme suyumuz ile ilgili gerçekten kötü bir algı var. Kim doktora gitse, hastalansa içme suyundan olduğu söyleniyor. 7, 8, ve 9.’cu aylar salgın ciddi bir şekilde artıyor. Niye sadece bu aylarda artıyor. Diğer aylarda farklı bir şey yapmıyoruz. Kaptaj aynı kaptaj, su aynı su. Depolar aynı depolar. Borular aynı borular. Malatya’nın sebzesi ve meyvesinin çıktığı zamanlarda mı salgın artıyor? Salgınları MASKİ’ye mal etmek doğru olmaz. Bu tamamen suya bağlanıyor. Bu algı Malatya’ya çok kötü bir şekilde sunuluyor. Burada halkımızın hizmetine sunduğumuz suyumuzun gözesi tamamen kapalı ve kaynak suyudur. Allah buraya öyle bir nimet vermiş ki, Türkiye’de buranın bir örneği yok. İçme suyumuz Malatya’nın en önemli değeri. Yani yaşam kaynağımız. Bu suyumuzu hep beraber doğru anlatmaz isek, hep beraber sahip çıkmazsak ne olacak hazır sular ciddi bir şekilde şehrimizde yaygınlaşacak. Suyumuzun ne kadar temiz olduğunu, sürecin ne kadar titizlikle yapıldığını hep beraber göreceğiz. Su kıtlığı olan ülkelerden bir tanesiyiz. Malatya olarak ta bu suyumuzu çok iyi kullanmalıyız. Merkezin hemen hemen tamamına bu kaynaktan su veriliyor. Alt yapıya büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 500 milyonluk yatırım yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, parasal anlamda çok ciddi emekler harcıyor. Ben kendisinin para bulma girişimlerine şahidim. Sularımızı ölçülebilir hale getirmemiz lazım. Süreci doğru yönetmemiz gerekiyor. Kuraklığı öngörerek çok ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Bizim suyumuzu anlatın. Eksikliklerimiz yanlışlarımız olabilir. Çok ciddi mücadele vereceğiz. Merkezde ve kırsalda oluşan arızalarımıza günlük gideceğiz. Ertesine güne bırakmayacağız. Arızalar günlük bitecek diye ekibime talimat verdim. Sahayı doğru yönetmeye çalışacağız. İçme suyumuzda günlük numuneler alıyoruz. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzde bizden bağımsız şekilde numuneler alarak gerekli analizleri yapıyor ve denetliyor. Davetimize gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Malatya bizim, su bizim, hep birlikte memleketimizi yönetelim diyorum” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısının ardından basın mensupları Kaptaj’ı gezdi.
Gündem, 11 Eylul 2021 19:34
Yorumlar (0)

Malatya'da İnşaat Ustaları dernek Kurdu

Doğanşehir'de Kırsal Konutlar Teslim Ediliyor

Yeni Malatyaspor'a 6 Puan Silme Cezası

Hekimhan'da 110 Adet Konut Kura İle Satılacak

Yeni Evlenen Çiftlere Eşya Desteği Verildi

'Sanatın İzinde' el sanatları sergisi açıldı

Büyükşehir Kaynarca'ya Spor Tesisi Yapıyor

AKSA MÜDÜRÜ GÜNGÖR ATEŞ ARAPGİR’İ ZİYARET ETTİ

Vali Yavuz Cemevi Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Kale’de Otel Yapılacak Araziye El Koydular

Hasan Basri Karataş Vefat Etti

Karakaya'dan Malatya'ya İçme Suyu Arayışı

Bursaspor Maçı Malatya'da Oynanacak

Battalgazili Muhtarlar Sorunlarını Anlattı

Konak'ta Hasar Alan Köprü Onarıldı

Yeşiltepe ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ İle Şenlendi

Saray Mahallesi Saray Çarşısı Olurken

Sarıgül: Malatya Basını 2.5 Yıldır Konteynırda Çalışıyor

Vali Yavuz Kırsal Mahalle Muhtarlarını Bilgilendirdi

Malatya Depremden Sonra Ekonomi Depremi de Yaşadı

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Geçit: Yeşilyurt'ta Kırsalın Çehresi Değişiyor

Babacan: Komisyon da şehit yakınları ve Gazileri Dinledik

Sarıgül: CHP güneşinin Malatya’dan doğduğunu görüyorum"

Büyükşehir Nikah Ücretini 250 Liraya İndirdi

Tehlike Yaratan Beton Mikseri Emniyete Çekildi

ZAFER BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelere Kırtasiye Desteği

Yeşilyurt'ta Aile Şenlikleri Düzenlendi

Malatya'da Bir Zamanlar Esansçılar

Hekimhan'daki Dipsiz Göl Yaygın Basında

Erbakan: Malatya da Depremlerin Yaraları Sarılmadı

Yavuz: Deprem ülkemizin değişmez bir gerçeğidir

'Sanat Sokak'ta Etkinliği Düzenlendi

Kuluncak'dan Elazığ'a Doğalgaz Boru Hattı

Ahmet Taş'a Veda

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu

Yeşilyurt'ta Esrar Ele Geçirildi

Darende de İçme Suları Tehlike Saçıyor!
