AĞBABA: ÜNİVERSİTELERDEN KABUL ALAN TALİBAN MİLİTANI SAYISI KAÇ?
Siyaset, 24 Ağustos 2021 14:45CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Habertürk Televizyonu Programcısı Mehmet Akif Ersoyun, silahlı bir Taliban mensubunun Malatya İnönü Üniversitesinden kabul aldığını açıklamasının ardından soru önergesi vererek duruma tepki gösterdi.
Ağbaba, “Üniversitelere temizlik görevlisi dahi alınırken kılı kırk yaran, güvenlik soruşturmaları yapan veya AKP’li bir milletvekilinin torpiline ihtiyaç duyanların söz konusu silahlı Taliban militanı olunca hiçbir şart sunmadan öğrenci kabul etmesi oldukça düşündürücü” dedi.
Silahlı eğitimi Taliban, akademik eğitimi Türkiye’deki üniversiteler veriyor
Ağbaba’nın açıklamasında şunlar yer aldı:
“Habertürk muhabiri Ersoy silahlı bir militanın İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söylüyor. Sunucu o arada ‘Kabul alan orada normal yaşayan biri değil mi?’ diye sorunca Ersoy, ‘Hayır, burada bayağı silahlı bir Taliban mensubu’ diye durumu netleştiriyor. Anlaşılan üniversitelerimiz Ersoy’un ifadesiyle ‘bayağı silahlı Taliban mensuplarını’ kabul etmeye başlamış. Bu diyaloglar, iddialar doğruysa vay halimize. Türkiye’de üniversitelere yerleştirilen militan sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi kriterlere göre seçiliyor? Başka silahlı örgütlerin, örneğin IŞİD’in, El Nusra’nın militanlarına da üniversitelerimizde eğitim verilecek mi? Bu iddialar doğruysa bu kişiler muhtemelen sınavsız ve hiçbir denklik olmadan kabul ediliyor. Üniversiteye temizlik görevlisi bile alınırken kılı kırk yaran, güvenlik soruşturmaları yapan veya AKP’li bir milletvekilinin torpiline ihtiyaç duyanların söz konusu silahlı Taliban militanı olunca hiçbir şart sunmadan öğrenci kabul etmesi oldukça düşündürücü. Afganistan’da savaşanlara silahlı eğitimi Taliban, akademik eğitimi Türkiye’deki üniversiteler veriyor. Bu skandal, Taliban’ın inancıyla benzerlik kurulmasının bir sonucu mu merak ediyoruz. Bu konunun derhal açıklığa kavuşturulması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor.”
Üniversitelerimize kabul alan silahlı Taliban militanı sayısı kaç, açıklayın!
Veli Ağbaba’nın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:
1. Son beş yılda üniversitelere kabul alan Afganistan uyruklu öğrenci sayısı kaçtır? 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında kabul alanların sayısı ne kadardır?
2. Afganistan’da eğitim görüp Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yapma hakkı verilen öğrenci sayısı kaçtır?
3. Malatya İnönü Üniversitesi’nde halihazırda okuyan ve yeni kabul alan Afganistan uyruklu öğrenci sayısı kaçtır?
4. Üniversitelere kabul alan yabancı öğrenciler hangi kriterler baz alınarak seçilmektedir? Afganistan uyruklu öğrencilerin kabulü için hangi şartlar aranmaktadır?
5. Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları öncesi güvenlik birimleri ne tür araştırmalar yapmaktadır? Bahsi geçen haberde sözü edilen kişinin kimliği tespit edilmiş midir?
6. Taliban yetkilileriyle öğrenci değişimi, denklik ve üniversitelere kabul hususlarında herhangi bir anlaşma yapılmış mıdır?
7. YÖK’ün denklik kriterleri nelerdir? Türkiye’deki üniversitelerden kabul alan Afganistan uyruklu öğrenciler denklik sınavına tabi tutulmakta mıdır?
Siyaset, 24 Ağustos 2021 14:45
Yorumlar (0)
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
Şair ve Yazar Bahri Çavuşoğlu Vefat Etti
Karadoğan, Yeşilyurtlular Federasyonu Başkanlığına Aday oldu
Malatya Yeşilyurtspor:, Ağrıspor'a Takıldı: 0-0
Büyükşehir Meclisinde Önemli Kararlar Alındı
Malatya'da Yolcu Taşıma 25 TL. Oluyor
Muhasebecilerden Defter Tutma Yetkisine Tepki
Başkan Geçit: En Güvenli Liman Ailedir
BAŞKAN TAŞKIN, MUHTARLARLA BULUŞTU
Kaybolan Kentin Belleğinde Bir İz Bırakmak…
MASKİ, Arguvan da 114.6 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Yeşilyurt Genç Meclisi Yeni Üyelerini Arıyor
Orduzu Pınarbaşı Gölet Çevresi Temizlendi
