Malatya İtfaiyesi 2 bin 281 Olaya Müdahale Etti
Gündem, 20 Ağustos 2021 05:34Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Ağustos ayı içerisinde Malatya'da meydana gelen 2 bin 281 olaya müdahale ettiği açıklandı.

Malatya genelinde ev ve çatı, iş yeri, ot, çöp, bahçe, araç ve orman yangınlarına karşı mücadelelerini sürdüren İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca Malatya genelinde ve bölgede sel, su baskınları ve boğulma olaylarına da müdahalelerini 7 gün 24 saat esasına dayalı bir şekilde çalışarak gerçekleştiriyor. 2021 yılı Ağustos ayı itibariye toplamda 2 bin 281 olaya müdahale eden ekipler, sadece Malatya genelinde değil bölgede ve ülkede meydana gelen doğal afetlere de destek veriyor.
İtfaiye Daire Başkanlığının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Daire Başkanı Hanifi Acar, “ İtfaiye Daire Başkanlığı olarak halkımızın mal ve can güvenliğini en üst düzeyde korumak için 7/24 sürekli göreve hazır bir şekilde hizmet veriyoruz. Malatya genelinde 19 ayrı noktada 24 saat esasına dayalı nöbet tutuyoruz. Malatya merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde toplam 4 şube 1 merkez olmak üzere 5 noktada halkımıza hizmet verme noktasında sürekli hazırız. 2021 yılının ilk sekiz ayında 2 bin 281 olaya müdahale ettik. Müdahale ettiğimiz olayların bin 522’si ot, çöp, orman ve anız yangını dediğimiz büyümeye açık olan yangınlar. Her yangın küçük bir kıvılcımla başlar. Yangınlara müdahale etmezseniz bu yangınlar büyüyerek etrafa yayılır. Ülkemizde son günlerde çok büyük yangınlar yaşadık. Ormanlarımız, geleceğimiz yandı diyebiliriz. Yanan ağaçlarımızı yetiştirmek yıllarımızı alır. Hemşerilerimizden ricamız piknik yerlerinde yaktığımız ateşleri söndürmeden terk etmeyelim. Sigara içen hemşerilerimiz sigaralarını söndürmeden atmasın. Özellikle araç kullanan hemşerilerimiz eğer sigara kullanıyorlarsa sigaralarını araç dışına söndürmeden atmasınlar. Doğada gezen hemşerilerimiz yangına sebebiyet verecek cam şişeleri gördüklerinde şişeleri toprağa gömsünler ya da güneşe maruz kalmayacak şekilde bertaraf etsinler. Bu gibi küçük ancak yangına sebebiyet verecek durumlarda tedbir alırsak inanıyorum ki yangınlardan ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi korumuş oluruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Akdeniz bölgesinde ve Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen afetlere de destek verdiklerini ifade eden Daire Başkanı Hanifi Acar, “ Büyükşehir Beledisi olarak ülkenin genelinde yaşanan sıkıntılara merhem olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bölgemizde olan olaylara da müdahale ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bölgede kilit noktası şeklinde görev yapıyoruz. Türkiye’nin en iyi ekiplerinden biri olan su altı arama kurtarma ekibine sahibiz. Bunu iftiharla söyleyebiliriz. En son Erzincan ilinde yaşanan boğulma vakasına müdahale etmiştik. Bölge illerinde meydana gelen boğulma olaylarına ekibimiz her zaman göreve hazır. Ekiplerimiz gece ve gündüz dalışı yaparak 24 saat müdahale etme imkânına sahip. İmkânlarımız mevcut fakat vatandaşlar olarak devletimizle el ele vermezsek afetlerin önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımız onun için afetler konusunda kendini görevli olarak addetmeli. Afetler olmadan önce tedbirler konusunda üzerimize düşeni yapmamız lazım. Ayrıca vatandaşlarımızdan ricamız evlerinde yangın söndürme tüpü bulundurmalarıdır. Eğer evimizde küçük bir yangın tüpü bulundurursak olabilecek yangınlara saniyeler içinde müdahale edebiliriz” diye konuştu.
Gündem, 20 Ağustos 2021 05:34
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
