BİK. Gazetelerde Çalışanların Sayısını Açıkladı
Bizden Haberler, 06 Ağustos 2021 00:27Basın İlan Kurumu (BİK), resmi ilan yayınıyla alakalı süreli yayınların, 2021 yılına ait iller bazında kadrolarında yer alan basın çalışanlarına ait istatistikleri açıkladı. Resmi ilan alan gazetelerde çalışan sayısı 6 bin 969 kişi olduğu belirtildi.
İK, 81 ilde resmi ilan yayınıyla alakalı süreli yayınların sayılarına, kadrolarında yer alan fikir işçilerinin cinsiyetlerine, eğitim durumlarına, basın kartı sahipliği, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışan sayılarına dair 2021 yılı verilerini açıkladı.
Basın kartı sahipliğinde lider il İstanbul

Ülkemizde, resmi ilan yayınıyla alakalı gazete sayısı 2021 yılı itibarıyla 997. Bu gazetelerde toplam çalışan sayısı ise 6.969 kişi. Bu sayının 4.618’ini erkek çalışanlar, 2.351’ini kadın çalışanlar oluşturdu. Bu gazetelerde basın kartı sahibi olarak 3.260 kişi çalışırken, en fazla basın kartı sahibi il 1.202 kişi ile İstanbul oldu.

Çalışan engelli sayısı 54, emekli sayısı ise 910
Basın İlan Kurumunun hazırladığı verilere göre resmi ilan yayınıyla alakalı süreli yayınlarda çalışan engelli fikir işçisi sayısı 54, emekli olanların sayısı ise 910 olarak kayıtlara geçti.

Verilerden hareketle eğitim tablosu şöyle şekillendi; 1.108 kişi üniversitelerin iletişim fakültelerinden mezun. Yine iletişimle ilgili ön lisans programlarından mezun olup, basın sektöründe çalışanların sayısı 160. Resmi ilan yayınıyla alakalı süreli yayınlarda 931 ilköğretim mezunu, 2.688 lise mezunu, 747 ön lisans, 1.228 lisans mezunu bulunuyor. Yüksek lisans yapmış çalışan sayısı 94 olurken, doktorasını yapmış fikir işçisi sayısı ise 13 olarak istatistiklere yansıdı. İŞKUR işbaşı eğitim programları kapsamında ülke çapında 120 kişi istihdam edilmekte.

BİK, resmi ilan yayınıyla alakalı süreli yayınlarla ilgili istatistikleri, düzenli olarak kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek.
MALATYA'DA GAZETELER VE ÇALIŞAN SAYISI
BİK Verilerine göre Malatya'da resmi ilan alan Yenimalatya, Sonsöz, Söz, Nethaber, Busabah ve Yeni Doğanşehir Gazetelerinde 38 kişi çalışıyor. Bu çalışanlardan 27'si erkek, 11'i ise kadın. Basın Kartı sahibi 19 kişi istihdam ediliyor. İşkur'dan 1 kişi Kosgep'den çalışan yok. Engelli çalışan yok. Emekli 3 kişi çalışıyor. Çalışanlardan 6'sı ilkokul, 15'i Lise, 3'ü önlisans, 11'i İletişim Fakültelerinden mezun olmuş durumda.
Bizden Haberler, 06 Ağustos 2021 00:27
Yorumlar (0)
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
