Gürkan: Demirin silah olarak ilk kullanıldığı yer Malatyadır
Kültür & Sanat, 29 Haziran 2021 13:50Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Taş devrinden demir devrine geçişin ve demirin silah olarak ilk kullanıldığı yer Malatyadır" dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pandemi Sonrası Gençlik Forumu için 81 farklı ilden Malatya gelen gençlerle bir araya geldi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Gürkan, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin çok iyi bir şekilde yetişmelerini sağlamak bizim temel görevimizdir” dedi.
Malatya'nın tarihi geçmişine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Sizler ne kadar güzel yetişirseniz geleceğimiz o kadar emin ellerde olur. Bizler devlet olarak, Yerel Yönetimler olarak sizlerin sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişmenizi inkişaf ettirmek temel görevimizdir. Bunun için gayret ve çaba göstermekteyiz. Yurdumuzun değişik bölgelerinden Malatya’ya geldiğinizden sizlere Malatya’yı sizlere anlatmak istiyorum. Malatya Anadolu ve insanlık tarihinde en önemli şehirlerden bir tanesidir. Niçin en önemlisidir, biz Malatya’yı tarif ederken İnsanlık medeniyetinin başladığı yer diye tarif ediyoruz. Burada Arslantepe kazı bölgesinde yapılan kazılarda bulunan bulgularda ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatın, ilk gümrükleme ve taş devrinden demir devrine geçişin ve demirin silah olarak ilk kullanıldığı yer Malatya’dır. Bu insanlık tarihi açısından önemidir. Türk İslam tarihi açısından önemi de, Anadolu Kapıları 1071 yılından 400 yıl önce Battalgazi, Hasangazi, Hüseyingazi, Abudulvahapgazi ve Melikgaziler Anadolu'nun fethini başlatmıştır. Dolayısıyla bulunduğunuz yer hem insanlık açsından hem de Türk İslam tarihi açısından çok önemli bir yerdir. Onun için biz deriz ki Malatya’ya İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadoluyu anayurt yapan destan şehri olarak tarif ediyoruz. Mevlanaların, Sadrettin Konevilerin, İbn-i Arabilerin müderrislik yaptığı şehirdesiniz. Malatya hem Türk tarihinde hem İslam tarihinde hem de insanlık tarihinde önemli bir noktadır. Bir eğitimci olarak sizlerden ricam her türlü kitabı okuyun. Her düşünceden, görüşten ve fikirden kitabı okuyun. Okuduğunuz kitapları egemenliğiniz altına alın. Sadece bir kitaba teslim olacağız. O da ilahi kitabımız Kuran-ı Kerim’dir. Okuduğunuz kitapları egemenliğinize alırsanız kendi yön pusulanızı ve yön haritanızı oluşturursunuz. Sizlerden bir eğitimci olarak bunu rica ediyorum. Yapmış olduğunuz her işte başarılı olmak için mücadele edin, yaptığınız işle başarıyı yakalayın. Arkadaşlarımızın en güzel şekilde sizleri burada ağırladığına ve misafir ettiğine inanıyorum. Malatya’nın güzelliklerini zihninize nakşettirin” şeklinde konuştu.
Kültür & Sanat, 29 Haziran 2021 13:50
Yorumlar (0)
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
