YEŞİLYURT'TA KENT BELLEĞİ MÜZESİ
Kültür & Sanat, 07 Haziran 2021 19:41Yeşilyurt Belediyesi Kent Belleği Müzesi, Malatya ve Yeşilyurtun tarihsel zenginlikleri, geleneksel hayatı ve kentsel belleğinin günümüzden geleceğe taşınmasında önemli bir misyon üstleniyor.
Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel kimliğine değer katan bir yapıya dönüştürülen Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen ‘Kent Belleği Müzesi’, geleneksel desenlerle oluşturulan iç ve dış mimarisinin yanı sıra kentsel hafızayı yaşatacak objelerin ve metinlerin sergilendiği alanlarıyla dikkat çekici bir kimlikle turizme kazandırıldı.
Şehitler, Siyasiler, Ünlüler, Malatya’da Yaşam ve Geleneksel Çocuk Oyunları Odası ile beş farklı bölümden oluşan müzede, Malatyalı şehitlerin yanı sıra siyasiler, sanatçılar, yazarlar ve sporcuların resim ve bilgilerinin yer aldığı materyaller bulunurken, Malatya’da gündelik yaşamı anlatan çok değerli fotoğraf kareleri de müzedeki yerini aldı.
Geleneksel motiflerle tasarımı yapılan Kent Belleği Müzesinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tarihini ve medeniyetini gelecek nesillere taşınmasında müzecilik faaliyetlerine ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, ‘Kent Belleği Müzesi’ projemizi Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda hayata geçirdik. İç ve dış mimarisinde geleneksel desenlerin hâkim olduğu, farklı müze odalarıyla bölgeye özel değerler katacağına inandığımız Kent Belleği Müzemizde Malatya’da yetişmiş, bu topraklara hizmetleriyle değer katmış olan başta şehitlerimiz olmak üzere siyasilerimiz, sanatçılarımız, yazarlarımız ve sporcularımızın resim ve bilgilerinin yer aldığı materyaller yerleştirdik. Malatya’yı farklı platformlarda başarıyla temsil eden bütün hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileklerimizi iletirken, hayatta olanlara ise sağlıklı ömürler diliyorum. Geleneksel çocuk oyunlarımız hakkında detaylı bilgiler vermek üzere farklı metaryellerin olduğu, sokak oyunlarını yansıtan çok güzel bir oda oluşturduk. Bununla birlikte fotoğraf tutkunlarının objektiflerine yansıyan geleneksel hayattan sokak oyunlarına, mahallelilik kültüründen tarımsal ve yöresel lezzetlere kadar birbirinden değerli fotoğrafların yer aldığı ‘Malatya’da Yaşam’ temalı bölüm ise müzeye farklı bir değer katmaktadır. Vatan müdafaası sırasında kahraman ecdadımızın kullandığı farklı türdeki silahlarda müzemizde yer almaktadır. Her yönüyle etkileyici ve güzel bir tasarım altında yapımı tamamlanan müzemiz, bölgemizi ziyaret edenlerin büyük ilgisini çekmektedir.” dedi.
Kültür & Sanat, 07 Haziran 2021 19:41
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
