Gürkan: Yatırımları Yüzde 80 Gerçekleştirdik
Gündem, 04 Haziran 2021 10:29Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir yıl önce söz vermiş oldukları hizmetleri yüzde 80 oranında gerçekleştirdiklerini belirterek Kalan hizmetlerin yüzde 20lik kısmını da gerçekleştirmek istiyoruz. Hekimhan ilçesinde 320 kilometre asfalt yaptık. Yolsuz, kanalizasyon bir tek köy kalmayacak dedi.
2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı'nın on birincisini Hekimhan Turgut Özal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yapıldı. Tüm siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve muhtarların katıldığı toplantıya Kaymakam Muhammed Öztaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Büyükşehir Daire Başkanları ve Genel Müdürleri de hazır bulundu.
GEÇEN YIL SÖYLEDİĞİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Geçen yıl söylediğimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Bu sene içerisinde kalan yüzde 20’lik kısmın da tamamlanacağını söylemek istiyorum. Değerli muhtarlarımız, öncelikle bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bize seçimler öncesinde sordular, sizin Malatya ile ilgili projeleriniz nelerdir. Ben de benim Malatya ile ilgili hiçbir projem yok dedim. Tek bir projem var, insanların birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olması ve sosyal entegrasyon projesi dedim. Allaha şükür bugün Malatya’da yanan bu ışık Türkiye’nin her tarafında örnek gösterilen bir huzur şehri haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan grup toplantısında Malatya’mızı örnek gösterdi. Bayramın ikinci günü beni arayarak dayanışmanın bu şekilde nasıl tezahür ettiğini sordu. Bize de ayrıca tebriklerini iletti. Bugün Malatya’da hakikaten belediye hizmetleri noktasında genel bir değerlendirme yaptığımız zaman, yüzde yüze yakın bir memnuniyet var. Bugün Cumhuriyet tarihinde resmi kayıtlara göre söylüyorum hiçbir ilde görülmüş değil. Geçen yıl söylediğimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Bu sene içerisinde kalan yüzde 20’lik kısmını da tamamlanacağını söylemek istiyorum. Hekimhan’da 320 kilometre yol asfaltladık. Yaptığımız çalışmaların Malatya’mıza, Hekimhan’ımıza ve bütün hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
HEKİMHAN’DA PARTİ AYRIMI YOK HİZMET VAR
Muhtarlar Koordinasyon Toplantısına katılan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “Bizler her türlü hizmeti yapabiliriz. Belki bu sene, belki de diğer bir sene yapabiliriz. Malatya’da hizmet üstünde bir şeyler oldu. Türkiye’nin mozaiği olarak bize örnek olan Selahattin Başkanımız Hekimhan’da birliği beraberliği ve kardeşliği bütün siyasi partileri, sağı ve solu, alevi ve sünniyi burada birleştirdi. Burada sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Selahattin Başkan ile birlikte omuz omuza verdik. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet kim olursa olsun bu birlikteliğimizi bozamaz. Tek yolumuz halka hizmet, hakka hizmet” diye konuştu.
KAYMAKAM HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş ise, "Büyükşehir Belediyesi ile Hekimhan Kaymakamlığı olarak her hangi bir hiyerarşik bağımız olmamasına rağmen kurum müdürlerimizden ve daire başkanlarımızdan belediye çalışanlarından hiyerarşik bağımız varmış gibi bizlerden gelen talepleri emir telakki ederek yapmalarından ötürü kendi işleriymiş gibi yapmalarından ötürü Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert hizmet ve yatırımlar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Bunun ardından Hekimhanlı muhtarlar tek tek söz alarak sorunlarına çözüm yolu bulunmasını istediler. Bazı muhtarlarda teşekkür ederek özellikle yol sorunlarının çözüldüğün ifade ettiler. Kanalizasyon, asfalt, içme suyu ve sulama suyu gibi isteklerde bulunan muhtarların taleplerine tek tek cevap verildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıdan memnun ayrılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Hekimhan ilçesinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, AK Parti İlçeve MHP ilçe Başkanlıklarını da ziyaret etti.
Ümit Güntürk-Yeni Malatya Gazetesi
Gündem, 04 Haziran 2021 10:29
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
