BAŞKAN GÜDER, DÜNYA BİRİNCİSİ BALABANI AĞIRLADI
Eğitim, 28 Mayıs 2021 08:37Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, okul laboratuvarında geliştirdiği projeyle Amerika'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışmasında (ISEF) SPIE özel ödül kategorisinde birinciliği elde eden 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balabanı makamında konuk etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Bor ve azot katkılı, elmas gibi karbon malzemesinin çok katmanlı güneş panellerinde üst Katman olarak kullanımının panellerin verimlilikleri ve spektral etkinliklerinin incelenmesi’ projesiyle geçtiğimiz yıl TÜBİTAK 51. lise öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye birinciliği ve okul laboratuvarında geliştirdiği projeyle Amerika'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (ISEF) SPIE özel ödül kategorisinde birinciliği elde eden Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisiFeridun Balaban’ı, danışman kimya öğretmeni Savaş Zafer Güler’i ve TED Koleji kurum müdürü Mustafa Kemal Taner’i makamında konuk etti. Dünya birincisi Feridun Balaban ile uzun süre sohbet eden Başkan Güder, hepimizin gururu olan Balaban’ı başarısından dolayı tebrik ederek, “Battalgazi Belediyesi olarak birçok alanda yanında olduğumuz gençlerimize destekten hiçbir zaman kaçınmadık ve onların daha iyi şartlarda eğitimlerini devam ettirmeleri için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN GÜDER’DEN ÇEYREK ALTIN HEDİYESİ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (ISEF) SPIE özel ödül kategorisinde birinciliği elde eden Feridun Balaban için TED Kolejinde düzenlenen ödül törenine katıldı. Dünya birincisi Balaban’a çeyrek altın ve çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Güder, yakaladığı başarı ile herkesi sevince boğan Balaban’ı tebrik ederek, elde edilen başarının diğer öğrencilere de örnek olacağının altını çizdi.
BALABAN: “BU DURUM ÇOK ONUR VE GURUR VERİCİ”
Yakaladığı başarıda herkesin büyük emeği olduğunu aktaran 17 yaşındaki lise öğrencisi Feridun Balaban, “Bu durum çok onur ve gurur verici. Sevinçliyiz. Bu projede bana destek veren başta annem ve babama, Savaş öğretmenime, okuluma çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandan beri Malatya’da eğitim konusunda bu tür bir başarı alınmıyordu. O yüzden bu ödülü herkes almış gibi oldu. Herkes çok destek verdi ve çok cana yakın karşıladılar bizi. Belediye Başkanımız Osman Güder’e de çok teşekkür ediyorum. Okulumuz Battalgazi bölgesinde yer alıyor. Bizlere her konuda büyük destek oluyor. Bugünde bizleri ağırladı. Ellerinden öpüyorum” diye konuştu.
ÖĞRETMEN GÜLER: “BAŞKANIMIZA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Malatya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Savaş Zafer Güler, “Feridun ile hazırladığımız proje ile güneş enerjisinde verimliliğin artması ile ilgili bir çalışma yaptık. Burada özel bir kaplamayla, elmas benzeri karbon yapısıyla güneş panellerinin aynı alanda daha fazla enerji üretmesini sağlamaya çalıştık. Bununla önce Malatya Bölge birinciliği, arkasından Türkiye birinciliği aldık. Projemizle TUBİTAK tarafından Amerika’daki ISEF yarışmasına önerildik. Burada da bir başarı yakaladık, mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’in bizlerle bir araya gelmesi bizleri gururlandırdı. Bundan dolayı da çok mutlu olduk.”
MÜDÜR TANER: “EVLADIMIZIN BAŞARISIYLA ONUR DUYUYORUZ”
TED Koleji Kurum Müdürü Mustafa Kemal Taner, “TED Koleji’nin 12.sınıf öğrencilerinden Feridun’un elde ettiği başarı bizim için gurur verici oldu. Büyük onur duyuyoruz. Bu başarımızı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile paylaşmak istedik. Bizleri kabul etti. Başkanımız eğitime verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Evladımızı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜDER: “GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ, İNANIYORUZ”
Genç yaşta büyük bir başarıya imza atan Feridun Balaban’a eğitim hayatında başarılar dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Feridun evladımız sadece Türkiye için değil, dünya için büyük bir değer. Bu değerlerin korunarak, sahip çıkılması lazım. Hocalarımızın katkılarıyla özelde Battalgazi’mize böyle bir başarı kazandırarak göğsümüzü kabartan Feridun Balaban evladımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz. Gençlerimizin her konuda önleri açık ve Battalgazi Belediyesi olarak biz her zaman onlara destek oluyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak birçok alanda hizmetlerimiz var ama öncelikli hizmetimiz her zaman gençlerimiz ve eğitimleridir. Gençliğimize ve eğitimimize sahip çıktığımız müddetçe, geleceğimizin teminat altında olacağını biliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak birçok alanda yanında olduğumuz gençlerimize destekten hiçbir zaman kaçınmadık ve onların daha iyi şartlarda eğitimlerini devam ettirmeleri için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. İlçemizde okuma salonlarını yaygınlaştırdık. Gençlik merkezlerinin sayısını arttırdık. Her bölge için ciddi çalışmalarımız var. Bugün Türkiye her alanda bir noktaya geldiyse, bu gençlerimiz sayesinde. Gelecekte çok sayıda gencimizin ulusal ve uluslar arası alanda çok daha başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Başarılarından dolayı evladımızı tebrik ediyor ve bu sevinci beraber kutlamak istedik. Bizler gençlerimizin her zaman yanındayız” dedi.
Eğitim, 28 Mayıs 2021 08:37
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
