BATTALGAZİ BELEDİYESİ RULO ÇİM ÜRETİM TESİSİ KURDU
Ekonomi, 26 Mayıs 2021 21:41Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güderin talimatıyla ilçedeki park ve yeşil alanların çim ihtiyaçlarını karşılamak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 22 bin metrekare alan üzerine Rulo Çim Üretim Tesisi kuruldu.

Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçedeki park ve yeşil alanların çim ihtiyacını karşılamak için Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerinde Rulo Çim Üretim tesisi kurdu. 22 bin metrekare alan üzerine kurulan Üretim Tesisi’nde su tüketimi daha az ve kuraklığa dayanıklı Zoysia ve St. Augustine çimi üretiliyor. Rulo Çim Üretim Tesisi’nde yetiştirdiği çim ile hem kendi çim ihtiyacını karşılayacak, hem de belediye bütçesine katkı sağlayacak. Üretimi yapılan çimler belediyenin yeşil alan, orta refüj, sabit ve yeni kurulacak olan parklarda uygulanan projelerde kullanılacak.
BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’MİZİ DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”
Battalgazi’nin güzelliğine güzellik katacak çalışmalara imza attıklarının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yapmış olduğu yeni bir çalışmayı daha yerinde inceliyoruz. Battalgazi’mizin her bir yanı, ayrı ayrı cennet bahçesi. Battalgazi’mizin tüm güzelliklerini daha fazla ön plana çıkartmak, sosyal dokuyu ve yeşil alanları daha zengin hale getirmek adına ilçemizin dört bir yanında yeşillendirme çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki üzerinde kurduğu Özel Sera alanında üretimini gerçekleştirdiğimiz süs bitkilerinin dikimini gerçekleştirirken, diğer yandan 22 bin metrekare alan üzerine Rulo Çim Üretim Tesisinin kurumunu gerçekleştirdik. Üreteceğimiz çimleri, yeni açtığımız ve yenileme yapmış olduğumuz parklarımızla buluşturacağız. Bu şeklide ilçemizin güzelleşmesine büyük katkı sağlıyoruz. Bir yandan ilçemizin güzelleşmesine katkı sağlarken, diğer yandan da belediyemizin bütçesine katkı sağlıyoruz. Hakikaten arkadaşlarımız yoğun bir çalışma örneği gösteriyorlar. Battalgazi’miz zaten yeşil bir ilçemiz. Ancak yeşilin az olduğu alanlarımızda da çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.
Ekonomi, 26 Mayıs 2021 21:41
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
