Sağlık Bilimleri Fakültesinin Akreditasyon Başvurusu Kabul Edildi
Eğitim, 02 Mayıs 2021 21:16İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin, Stratejik Plan Hedefleri kapsamında akredite olmak amacıyla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Ebelik Bölümü için Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine (SABAK) yaptığı başvuru kabul edildi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu başkanlığında akreditasyon çalışmaları kapsamında gerekli planlamayı yapmak ve öz değerlendirme raporu hazırlamak amacıyla Akreditasyon Komisyonu oluşturuldu ve her ölçüt için yöneticiler belirlenerek çalışmalar takip edildi.
İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek Sağlık Bilimleri Fakültesine ziyarette bulunarak akreditasyon farkındalığı kapsamında komisyon üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Baharçiçek, toplantıda İnönü Üniversitesinin kalite hedefleri ve çalışmaları konusunda bilgilendirmede bulunarak akreditasyon çalışmalarına destek verdiğini belirtti.
İnönü Üniversitesi Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Kılıç da akreditasyon toplantılarına katılarak kalite kültürü, hedefler ve çıktılar konusunda akreditasyon sürecine destek olacağını ifade etti.
Akreditasyon süreciyle eğitim hizmetlerinin kalitesi ile birlikte programların ulusal ve uluslararası gücünü arttırmak amaçlanmaktadır. Programlarda SABAK tarafından belirlenen “Eğitim Programları, Program Çıktıları, Öğrenciler, Öğretim Elemanları, Altyapı, Yönetimin Yapısı, Kurum Desteği ve Maddi Kaynaklar, Sürekli Yenileme ve Gelişim, Disipline Özgü Ölçütler” şeklindeki 9 ölçüt çerçevesinde değerlendirme yapılacak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuba Uçar’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmaların, Mayıs ayı sonuna kadar öz değerlendirme raporlarının hazırlanıp SABAK’a gönderilmesi planlanıyor.
Haber: İnöhaber

Eğitim, 02 Mayıs 2021 21:16
Yorumlar (0)
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
