Yoncalı Barajında Bu Yıl Su Tutulacak
Ekonomi, 30 Nisan 2021 02:30Arguvan Ovasında 174 bin dekar tarım arazisini sulayacak Yoncalı Barajı bu yıl su tutmaya hazır hale getirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Malatya için çok büyük önem arz eden Yoncalı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirterek “Barajın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon m³ su ile 174 bin 090 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Malatya Yoncalı Barajında gövde kaya dolgusu ve dolusavak imalatları tamamlanmıştır. 2021 yılında ön yüzü beton imalatlarının da tamamlanmasıyla Malatya Yoncalı Barajının inşaatı bitirilerek su tutmaya hazır hale getirilmiş olacaktır’ dedi.
İsale Tünelinde 2.600 m. Açıldı
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Malatya Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9.040 metre uzunluğun ki Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde de çalışmaların devam ettiğini bildirerek ‘TBM ile tünel açmada 2.600 metre ilerleme sağlanmış olup yapılan işte fiziki gerçekleşme % 33 seviyesindedir. İşin eş zamanlı faydaya dönüşmeni sağlamak için, Malatya Yoncalı Sulaması İnşaatının ihalesi 2021 yılı içerisinde DSİ Genel Müdürlüğümüz Proje ve İnşaat Daire Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir” diye konuştu.
Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Genel Müdür Yıldız açıklamasında ’Temelden 98 metre yüksekliğinde, 114 milyon m³ su biriktirme hacminde ve 2,25 milyon m³ gövde dolgu hacmine sahip Malatya Yoncalı Barajının ve diğer bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 164 milyon 434 bin 621 TL gelir artışı sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri;
Yoncalı Barajı bittiğinde 1-Akören 2- Alhasuşağı 3- Armutlu 4- Asmaca 5- Aşağısülmenli 6- Bozan 7- Çavuş 8- Çevreli 9- Ermişli 10- Eymir 11- Gökağaç 12- Gümüşlü 13- Güngören 14- İsaköy 15- Karahöyük 16- Kızık 17- Kömürlük 18- Kuyudere 19- Morhamam 20- Tarlacık 21- Tatkınık 22- Yeniköy 23- Yukarısürmenli mahalleleri sulu tarıma geçecek.
Haber: Ümit Güntürk
Ekonomi, 30 Nisan 2021 02:30
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
