Yeşilyurt Operasyonu: Vali Yardımcısı ve 2 Müdür Görevden Alındı
Gündem, 16 Nisan 2021 17:38Yeşilyurt Belediyesinde ortaya çıkan insan kaçakçılığı iddialarıyla ilgili olarak Malatya Vali Yardımcısı ile 2 Müdür görevden alındı. Yeşilyurt Belediyesine bir Başkan Yardımcısı görevden alınırken, operasyonun genişleyeceği iddia ediliyor.
Bir süre önce ; Yeşilyurt Belediyesince gri pasaport aldırarak çevre gezisi için Almanya’ya götürülen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmaması iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince başlatılan soruşturma devam ederken, Malatya Valiliği tarafından 1 vali yardımcısı ve 2 kurum müdürü açığa alındı.
Malatya Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci’nin görevden alındığı bildirilirken, Kamu görevlilerinin çevre gezisi adı altında Almanya’ya götürdüğü 43 kişinin yurda geri dönmemesi nedeniyle Yeşilyurt Belediyesinde başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmal ve kusurlarının bulunduğu iddiası üzerine görevlerinden el çektirildikleri öğrenildi.
Türkiye ve Dünya gündemine giren Yeşilyurt Beleidyesindeki çevre gezisi ile ilgili soruşturma kapsamında operasyonun daha da genişleyeceği ve Belediye yöneticilerinin durumuna ise İç İşleri Bakanlığının karar vereceği belirtiliyor.
VELİ AĞBABA'DAN TEPKİ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 3 bürokratın görevden alınmasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada değerlendirdi. Ağbaba "AK Partili Yeşilyurt Belediyesindeki insan kaçakçılığı skandalıyla ilgili, Malatya Vali Yrd., Çevre ve Şeh. Md. ile İl Nüfus ve Vat. Md. görevden alınmış. Listeyi hazırlayanlar, başvuruyu yapanlar, protokol imzalayanlar yerinde dururken, güçleri bürokratlara yetmiş Bu defter böyle kapanmaz" dedi.
Gündem, 16 Nisan 2021 17:38
Yorumlar (0)
Pütürge-Örmeli'de Cem Evi Temeli Atıldı
Hekimhan'da 'Çocuklar Üşümesin' Kampanyası
Yeşilyurt'ta 'Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' Yapılıyor
Şair ve Yazarlar Kitap Fuarını Değerlendirdi
Başkan Taşkın: Malatya Hızla Ayağa Kalkıyor
Doğanşehir'de Odun Keserken Uçuruma Yuvarlandı
Darende ilçesine İçme Suyu Takviyesi
Başkan Er: Malatya'nın Geleceğinde Gençlerimiz Olacak
H. Sadık Polat Ortaokulu'ndan Başkana Ziyaret
Çilesiz ve Karakavak Taziye Evleri Açılışa Hazırlanıyor
Dolandırıcı Kamera Takibiyle Yakalandı
CHP'den Muharip Gazilere Ziyaret
AYM Başkanı Özkaya Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı
TGC 43. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
Milletvekili Ölmeztoprak Ziyaretlerde Bulundu
Başkan Er: Hal Binası Alanı En Prestijli Proje Olacak
KİTAP FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Malatya Kent Konseyinde GETAT Konferansı
Yeşilyurt'ta ‘Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ Başladı
Yeşilyurt Belediyesi ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi
Malatya'da Özel Tiyatroya Bakanlık Desteği
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi' Başlıyor
Darende'de Patates Şenliği Yapıldı
Darendeliler Doğu Turuna Çıktı
Avukatlık Ücretlerine Yüzde 36,15 Zam Yapıldı
Öztürk: Malatya'da 61 Bin Kişi Konteynır da Yaşıyor
Darende Üzerlikleri Tescil Ediliyor
YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN
Doğanşehir’de Tren, Otomobile Çarptı
Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
