MTÜ ve BÜGEM ARASINDA ALANINDA İLK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Eğitim, 13 Nisan 2021 01:20Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) arasında tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması ile tohumculuğun geliştirilmesine yönelik altyapının oluşturulması, uygulamaya yönelik araştırma geliştirme faaliyetleri ile personel, öğrenci ve çiftçilere yönelik eğitim ve yayım hizmetlerinin işbirliği içerisinde yürütülmesi amacıyla hazırlanan alanında ilk işbirliği protokolü Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve BÜGEM Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemirin katılımları ile gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut protokol kapsamında kaynakların doğru ve etkin kullanımını hedeflediklerini belirterek, “Protokol kapsamında, kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla üniversitemiz ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu Laboratuvarlar, Araziler, Makine ve teçhizatlar, Uygulama alanları ve AR-GE merkezlerinin ortak kullanımı amaçlanarak kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve israfın önlenmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.
İmzalanan protokol ile üniversite-kamu iş birliğinin artırılmasının amaçlandığını belirten Rektör Karabulut, “Bakanlığın öncelikli çalışma konularının oluşturulmasında iş birliği yapılması, ileri AR-GE projeleri geliştirilmesi ve kurumların bünyesinde bulunan yetişmiş insan kaynaklarının verimini artırmaya yönelik düzenlemeler içermektedir. Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde Doktora derecesine sahip personellerin, üniversitemizin ilgili enstitülerinde yürütülen tezlerde ikinci danışman olarak yer almasına imkân sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi
“Protokol ile Tarımsal Üretimin ve Verimliliğin Artması Hedefleniyor”
Gerçekleşen protokol ile bakanlığın öncelik verdiği konularda, üniversite bünyesinde açılacak Yüksek Lisans Programlarına Bakanlık personeli için ek kontenjan ayrılarak Bakanlık personelinin akademik gelişimlerine katkı da sağlanacağı belirtildi. Üniversitenin Eğitim-Öğretim Altyapısının Ortak Kullanımını içeren protokolde, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılması, yeni bilgi ve teknolojilerin hızlı ve etkin bir şekilde çiftçilere ulaştırılmasında, çiftçi eğitim çalışmalarında, eğiticilerin eğitimi gibi konularda ve bakanlığın ihtiyaç duyabileceği eğitim uygulama merkezleri için gerekli altyapıların Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nce sağlanacağı belirtiliyor.
“MTÜ Öğrencileri Stajyer Olarak Kabul Edilecek”
Protokol ile imza altına alınan en önemli konulardan birisi de üniversite öğrencilerinin mesleki tecrübe kazanması oldu. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Mesleki Eğitim Kanunu ile Bakanlıkça belirlenen kriterler ve bütçe imkânları çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığına toplam personel sayısının en az %5'i oranında MTÜ öğrencilerinin stajyer olarak kabul edilmesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu. Bu sayede, MTÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri üniversitede aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerini mesleki tecrübelerle geliştirmeleri sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılanacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Eğitim, 13 Nisan 2021 01:20
Yorumlar (0)

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!

Yalçınkaya: Bizi yıpratmaya çalışanlar asla başaramayacak

Yeşilyurtspor'da Deplasman Coşkusu

Yeşilyurtspor, Nevşehir'den Galibiyetle Dönüyor: 1-3

Yeni Malatyaspor: 1 - Gebze Spor Kulübü: 4

BASKETBOLDA ÇEYREK FİNALDEYİZ

VOLEYBOLDA FİNALDEYİZ! TÜRKİYE: 3 JAPONYA: 1

Yamadağı Kayak Merkezi Kaderine Terk Edildi

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi

GastroAntep Festivali için geri sayım başladı

Göbekli Tepeyi Bulan Adam

GÜRCİSTAN: 2 TÜRKİYE: 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan 300. Bininci Konut Kurasını Malatya'da Çekecek

Kayısı İhracatı da Geliri de Düştü

SULTANLAR YARI FİNALDE... TÜRKİYE: 3 ABD: 1

İş Bankası Malatya da 80 Adet Lojman Yapıyor
