MASKİ, ARAPGİR'E ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIYOR
Ekonomi, 05 Nisan 2021 19:18Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Arapgir İlçesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarına başladı.

22 bin 500 kişilik bir kapasitesi olan Arapgir İlçesi atıksu arıtma tesisinde günlük ortalama 3 bin 105 metreküp su arıtılacak. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Ebubekir Taş ile inşaat alanında incelemelerde bulunan MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Malatya merkezde ne varsa kırsal ilçelerde de aynısının olacağını ifade ederek, “Amacımız, gelecek nesillerimize daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak” dedi.
KARATAŞ: SORUNLARI TEK TEK ÇÖZÜYORUZ
Kırsal ilçelerin tamamının atıksu arıtma tesisine ihtiyaç duyduğunu dile getiren MASKİ Genel Müdürü Karataş, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda tüm ilçelerimizin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Çalışmalarımız kapsamında Arapgir İlçemizin içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Akabinde atıksu arıtma tesisi çalışmalarına başladık. Yıl içinde tesisimizi bitirmeyi planlıyoruz. Tesisimiz Arapgir İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
BAŞKAN CÖMERTOĞLU: İYİ Kİ VARSINIZ
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise ilçe halkı olarak yapılan altyapı yatırımlarından memnun oldukları belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve çok kıymetli MASKİ Genel Müdürümüz bugün tüm ekibiyle birlikte Arapgir İlçemize geldiler. İlçemize yapılan yatırımları konuştuk. MASKİ, atıksu arıtma tesisi inşaatına başladı. Büyük bir yatırım. ‘Temiz bir ilçe, temiz bir hayat’ sloganı ile yola çıktılar. Eksikliklerimiz giderildikçe mutlu oluyoruz. İlçem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TAŞ: İLÇEMİZİN SORUNLARI ORTADAN KALKIYOR
AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Ebubekir Taş, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Arapgir’e çok büyük yatırımlar yaptığını ifade ederek, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yapımına başladığı atıksu arıtma tesisini incelemek için burada bulunuyoruz. İnşallah uzun yıllar ilçemizin arıtma sorunu ortadan kalkmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Arapgir Atıksu Arıtma Tesisi’nin 22.08.2021 tarihine kadar tamamlanarak Arapgir İlçesi’ne hizmet vermesi hedefleniyor.
Ekonomi, 05 Nisan 2021 19:18
Yorumlar (0)

Malatya Şehidini Karşıladı

Özdemir ve Yılmaz Ailelerinin Mutlu Günü

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı

Bakan Bayraktar Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Malatya Şah İsmail Uçar'ı Kaybetti

Battalgazi'de Trambüs Kazası 4 Yaralı

Babacan: Tüm Hak Sahipleri Kuralara Dahil Edilecek

TOBB, Malatya'da 400 Milyona Okul Yaptırıyor

İnönü Üniversitesinin İlk Mezunları Buluştu

Gazeteci Kamuran Sezer'in Amcası Vefat Etti

MESVAK’ta Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Açıldı

AĞBABA; ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Vali Yavuz : Malatya'nın Huzuru İçin Fedakarlık Ederiz

Malatya ve Çevresinde Kuvvetli Fırtına Bekleniyor

GAZETECİLİK M4D PROJESİ II. DÖNEM SONA ERDİ

Malatya Hayvan Pazarı Geçici Süreyle Kapatıldı

Flaş Haber TV'yi Malatyalı Kadın Aldı

Yeşilyurt Belediyesi Muharrem Ay'ı İftarı Verdi
