Keskin: Kısıtlama olursa esnaf daha çok zarar görür
Ekonomi, 27 Mart 2021 03:15Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafların koronavirüs ile ilgili kurallara uymasını bir kez daha isteyerek, Kısıtlama oldu mu ilk kapanacak yerler esnaf oluyor ve esnaf çok zarar görüyor" dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Malatya Sebzeciler Odası’nın Yasin Yıldız ve Kasaplar Odası Başkanı Alaattin Çalışkan ile birlikte Sebze Pazarı ve Kasap Pazarındaki esnafları tek tek ziyaret ederek, koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.
-“Esnaf kurallara uyuyor, Malatyalı kendi esnafından alışveriş yapsın”
Sebze Pazarı’nda esnafların vatandaşların geçiş yoluna kasa koymamalarını ve vatandaşın rahat geçmesini sağlamalarını isteyen Keskin, “Malatya Valimiz Aydın Baruş esnaf dostudur. Her zaman esnafımızın yanında. Desteklerinden dolayı esnaf camiası adına teşekkür ediyorum. Koronavirüs Malatya’da yükseliyor. Esnaflarımızdan koronavirüs ile ilgili kurallara mutlaka uymalarını istiyoruz. Çünkü kısıtlama başladığı zaman bundan en çok zararı esnafımız görüyor. Vatandaşın geçiş yolunu kapatmayın.” dedi.
Esnaflardan temizlik, maske ve mesafe kurallarından asla taviz vermemelerini isteyen ve “Kısıtlama olursa bundan en çok esnaf zarar görür” uyarısında da bulunan Keskin, “Malatya’da koronavirüs yükseliyor. Böyle giderse esnaflarımızın işyerleri yeniden kapanır. Biz kurallara uyalım, ondan sonra haksız bir durum olursa mücadelemizi verelim. Ama her şeyden önce esnaf olarak biz kurallara uyacağız. Kendi kendimizi denetliyoruz. Ben esnaf camiamızla gurur duyuyorum. Esnafımız kurallara uyuyor. Esnaf yemediğini satmaz, içmediğini başkasına içirmez. Malatya halkı alışverişini kendi esnafından ve tüccarından yapsın. Marketlere giden para başka illere gidiyor, Malatya’da kalmıyor.” dedi.
-Özel halk otobüsleri ile ilgili sorunlar…
Keskin, Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce ve Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç ile özel halk otobüsü işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı. Keskin, özel halk otobüslerinin koltuk artı 10 kişiye müsaade alındığını belirterek, Vali Aydın Baruş’a teşekkür etti.
Esnafın alınan tedbirlere her zaman uyacağını belirten Keskin, özel halk otobüslerinde ücretsiz taşıma konusuna bir sınırlandırma getirilmesini de isteyerek, “Şehit yakınlarımızı, gazilerimizi biz sırtımızda da taşırız. Onlar bizim başımızın tacıdır, birde gerçekten fakir olan vatandaşımızı ve çocuklarını biz ücretsiz taşıyalım. Bunun dışında bizden kimse ücretsiz yolcu taşımamızı istemesin. Ya özel halk otobüslerine bir katkı verilmeli yada belediye kendi otobüslerinde taşısın. Engelli kartı olanlar emeklilerin sayısını geçti. Yüzde 40 oranında engelli olan herkes ücretsiz olarak biniyor.” dedi.
Keskin, özel halk otobüsü işletmecilerinin devlet bankası olan ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan çektikleri kredilerin de mutlaka faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini ve yaşanan pandemi sürecinde otobüs işletmecilerini de çok mağdur olduğunu ifade etti.
Keskin, “Bütün herkesi esnafımıza destek olmaya davet ediyorum. Milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili mübarek olsun. Bu mukaddes gecenin birlik ve beraberliğimize; tüm insanlığın sağlık ve huzuruna vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyor, Esnaf ve sanatkarımıza hayırlı ve helal kazançlar kazanmayı nasip etmesini diliyorum.” diye konuştu.
Ekonomi, 27 Mart 2021 03:15
Yorumlar (0)

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!

Yalçınkaya: Bizi yıpratmaya çalışanlar asla başaramayacak

Yeşilyurtspor'da Deplasman Coşkusu

Yeşilyurtspor, Nevşehir'den Galibiyetle Dönüyor: 1-3

Yeni Malatyaspor: 1 - Gebze Spor Kulübü: 4

BASKETBOLDA ÇEYREK FİNALDEYİZ

VOLEYBOLDA FİNALDEYİZ! TÜRKİYE: 3 JAPONYA: 1

Yamadağı Kayak Merkezi Kaderine Terk Edildi

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi
